• USD  32,34
  • EURO  34,81
  • BORSA  10.276,88
  • ALTIN  2.393,53
SON DAKİKA

Derbi erteleten ihbar Almanya'dan gelmiş

Derbi erteleten ihbar Almanya'dan gelmiş

22 Mart 2016 11:43

Derbinin ertelenmesinde Almanya'dan gelen bir e-posta ihbarının da etkili olduğu iddia ediliyor.


Derbinin ertelenmesinde Almanya'dan gelen bir e-posta ihbarının da etkili olduğu iddia ediliyor. Yapılan incelemede tek kullanımlık bir mail adresinin tespit edildiği, kullanıcısı ile ilgili herhangi bir bilgiye ulaşılamadığı da iddialar arasında.
Galatasaray-Fenerbahçe derbisinin son dakikada ertelenmesine, Almanya'dan gelen bir e-posta ihbarının neden olduğu iddia edildi.

Milliyet'in haberine göre İstanbul Emniyet Müdürlüğü'ne gönderilen e-postada derbi maçında bir canlı bombanın kendini patlatacağı iddia edilirken, ihbar üzerine incelemesini derinleştiren emniyet yetkilileri, IP adresinin izine Almanya'dan ulaştı. Tek kullanımlık bir mail adresi tespit edilirken, kullanıcısı ile ilgili herhangi bir bilgiye ulaşılamadı.

Valilik ve Emniyet Müdürlüğü arasında yapılan görüşmenin ardından bombanın Türk Telekom Arena Stadı'ndaki maçın çıkışında patlatılacağı iddiası dikkate alınarak stada gelen taraftarın çıkarılması kararlaştırıldı.

Bu arada Galatasaray Kulübü Başkanı Dursun Özbek'in, İçişleri ve Spor bakanlarını telefonla arayarak futbolcuların da can güvenliğinin tehdit altında olduğu gerekçesiyle erteleme talebinde bulunduğu kaydedildi.

Bakanlıklar arası telefon trafiğinin sonucunda ihbarın DEAŞ terör örgütü tarafından yapılmış olabileceği, e-postanın da Almanya'dan gönderilmiş olmasının bu ihtimali güçlendirdiği sonucuna varıldı.


almanya, galatasaray, fenerbahçe, İhbar, Derbi, mail
ÖNCEKİ Brüksel şehir merkezinde ikinci patlama SONRAKİ Enes Kanter'den Zarrab tweeti: Beni Türk hakimlerine emanet edin