• USD  32,38
  • EURO  34,71
  • BORSA  10.052,70
  • ALTIN  2.402,38
SON DAKİKA

Dervişoğlu Ümit Özdağ için: Pazar arayan İşportacı

Dervişoğlu Ümit Özdağ için: Pazar arayan İşportacı

12 Kasım 2020 11:40

İYİ Parti Grup Başkanvekili Musavat Dervişoğlu İYİ Parti ile ilgili idiialarda bulunan milletvekili Ümit Özdağ için ''Pazar arayan işportacı'' değerlendirmesinde bulundu.


Dervişoğlu, açıklamasının ardından gazetecilerin, Ümit Özdağ açıklamalarında iki isim verdi ve bu iki isim aslında disipline gitmeli ben değil şeklinde bir ifadesi var nasıl değerlendiriyorsunuz? Sorusuna şu yanıtı verdi:  

“Başka isimleri de saydılar ama Sayın Özdağ’ın beni asıl ilgilendiren ifadesi; ben asla milletime yalan söylemedim demesidir. Milletime yalan söylemedim diyen bir siyasi şahsiyetin göz göre göre yalan söylüyor olması tarafımdan kabul edilebilecek bir davranış değildir. İYİ Parti’de herşey şeffaf bir biçimde yürütülmektedir.  İYİ Parti’nin gizli ilişkileri ve ajandaları yoktur. Demokrasiyi kendi içerisinde içselleştirilmiş bir siyasi partiye yöneltilebilecek ithamlar sınıfına dahil etmiyorum Ümit Beyin söylediklerini. Arkasında başka şeyler arıyorum, dolayısıyla yalan söylediğini, özellikle HDP’nin içinde bulunduğu bir anayasa görüşmesinin İYİ Parti tarafından yapılabilmesinin mümkün dahi olamayacağını tekrarlıyorum. Ortada kamuoyunu ikna edebilecek herhangi bir belge, veri, delil yokken İYİ Parti’ye yönelttiği bu iftiranın elbette ki bir bedeli olacaktır diye düşünüyorum. 

İYİ Parti olarak Sayın Ümit Özdağ’ın iddialarını ciddiye alan herhangi bir arkadaşımız yoktur, mensubumuz yoktur. Biz iktidarın büyük yalanlarıyla uğraşıyoruz. Özdağ’ın küçük ve miğde bulandıran yalanlarıyla vakit kaybedecek değiliz. Kendisi Disiplin Kurulu’na sevkedildi. Siyasetin bedeli bellidir, İYİ Parti’ye vermeye çalıştığı bu zararın mutlaka bir karşılığı olmalıdır. Kendisine Pazar arayan bir işportacı gibi davranıyor. Siyasi alıcısı çıkar mı çıkmaz mı bilmiyorum ama kendini strateji dehası diye tanımlayan bu arkadaşın bence yaptıkları işi değerlendirebilecek aklı selim arkadaşları da vardır otursun konuşsun. Kendisini psikolojik yönden de gergin gördüm acil şifalar diliyorum.


ÖNCEKİ Bildirici'den Ahmet Hakan ve Özkök'e sert eleştiri SONRAKİ Ayda annesinin gezmeye gittiğini sanıyor