• USD  32,44
  • EURO  34,74
  • BORSA  9.915,62
  • ALTIN  2.438,67
SON DAKİKA

Devlet Bahçeli'den MHP'li Vekillere Andımız Talımatı!

Devlet Bahçeli'den MHP'li Vekillere Andımız Talımatı!

15 Mart 2021 09:26

Danıştay’ın 4’e karşı 11 oyla ‘Andımız’ın okutulmaması yönündeki kararına, Devlet Bahçeli’nin MHP’li vekillere konuyla ilgili, “Konuşmayın” talimatı verdiği belirtildi.



Okullarda uzun yıllar okutulduktan sonra 2013 yılında kaldırılan ‘Öğrenci Andı’nın geri gelmesine yönelik başvuruda Danıştay, 4’e karşı 11 oyla ‘Okutulmayacak’ kararını almıştı. Tepkilere neden olan karar sonrası gözler Cumhur İttifakı’nın ortağı MHP’ye çevrilmişti.

Kararın ardından MHP’deki dikkat çeken sessizliğin Devlet Bahçeli’nin talimat gereği olduğu belirtildi. Danıştay’ın ‘Andımız’ kararının MHP’de rahatsızlık uyandırdığını ancak karar hakkında herhangi bir yorumda bulunulmamasına yönelik milletvekillerine talimat verildiği aktarıldı.

Yeniçağ’dan Fatih Ergin’in haberine göre partili bir isim konuyla ilgili, “Sayın Genel Başkanımız AK Parti ile ittifakımızı sarsacak bir sorununun çıkmaması noktasında büyük bir hassasiyete sahip.

Dikkat edilirse AK Parti’den de verilen kararlar hakkında bir yorum gelmiyor. Ancak bu karardan rahatsız olduğumuz anlamına gelmesin. Milletvekillerimiz içerisinde Danıştay’ın aldığı karara duyan çok isim var” dedi.


devlet bahçeli, mhp, andımız
ÖNCEKİ İsmail Saymaz'dan Flaş Kulis: Topun Ağzındaki Bakanları Böyle Sıraladı SONRAKİ Love Erdoğan gitti... Tek Sevdamız Atatürk geldi!