• USD  32,39
  • EURO  34,79
  • BORSA  10.208,65
  • ALTIN  2.403,66
SON DAKİKA

Devlet erkanı Ata'nın huzurunda...

Devlet erkanı Ata'nın huzurunda...

29 Ekim 2019 11:40

29 Ekim Cumhuriyet Bayramı dolayısıyla Ankara'da ilk tören Anıtkabir'de düzenlendi. Cumhurbaşkanı Erdoğan ve devlet erkanı Ata'nın huzuruna çıktı.


29 Ekim Cumhuriyet Bayramı resmi törenlerle kutlanıyor. Ankara'da ilk tören Anıtkabir'de düzenlendi.

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan başkanlığındaki devlet erkanı Anıtkabir'i ziyaret etti.

Erdoğan'a, TBMM Başkanı Mustafa Şentop, Cumhurbaşkanı Yardımcısı Fuat Oktay, CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, İYİ Parti Genel Başkanı Meral Akşener,  yüksek yargı temsilcileri, Cumhurbaşkanlığı Kabinesi üyeleri, siyasi parti temsilcileri eşlik etti.

Heyet Aslanlı Yol'dan geçerek, Atatürk'ün mozolesine geldi. Erdoğan'ın, üzerinde ay yıldız bulunan çelengi Atatürk'ün mozolesine bırakmasının ardından saygı duruşunda bulunuldu, İstiklal Marşı okundu.

ANITKABİR ÖZEL DEFTERİ MESAJINDA BARIŞ PINARI HAREKATI VURGUSU
Daha sonra Erdoğan ve beraberindekiler, Misak-ı Milli kulesine geçti. 

İşte Erdoğan'ın mesajı;

Aziz Atatürk, bugün millet olarak büyük bir heyecanla Cumhuriyetimizin 96’ıncı yıl dönümünü kutluyoruz. Bu gurur günümüzde zatıalinizi ve istiklal harbimizin tüm kahramanlarını, aziz şehitlerimizi rahmetle yad ediyor, gazilerimize şükranlarımızı sunuyoruz.

Bağımsızlığımıza ve milli bekamıza yönelik saldırıların arttığı bir dönemde, kurtuluş savaşımızı zafere taşıyan direniş ruhuyla mücadelemizi kararlılıkla sürdürüyoruz.

9 Ekim’de başlattığımız ve başarılara imza attığımız Barş Pınarı harekatıyla Suriye sınırı boyunca kurulmak istenen terör koridorunu dağıtarak kararlılığımızı tüm dünyaya gösterdik.

Ruhun şad olsun.
 

 


şehit, anıtkabir, barış pınarı
ÖNCEKİ Türkiye'nin nakit stoğu azaldı... SONRAKİ FOX Muhabiri Öznur Aslan o soruda gözyaşlarını tutamadı