• USD  32,58
  • EURO  35,01
  • BORSA  9.901,27
  • ALTIN  2.460,09
SON DAKİKA

Diyanet: Sistem faiz üzerine

Diyanet: Sistem faiz üzerine

28 Ekim 2018 14:06

Diyanet İşleri Başkanı Erbaş 'Sistem faiz üzerine kurulmuş' olduğunu belirterek, savaşmak için örgütler kurdurulduğunu ifade etti


Diyanet İşleri Başkanı Ali Erbaş, günümüzde yönetim sisteminin faiz üzerine kurulu olduğunu belirterek, Savaştırmak için örgütler kurduruluyor. Faiz mi yok Siste faiz üzerine kurulmuş dedi.

Prof. Dr. Ali Erbaş, sabah namazını Adapazarı şehir merkezindeki Orhan Gazi Camii'nde kıldı. Erbaş, burada cemaate namaz kıldırdıktan sonra düzenlenen 'Sabah Buluşması' etkinliğine katıldı.

Cemaate dua yaptıran Erbaş, daha sonra vaaz kürsüsüne çıkarak açıklamalarda bulundu. Günümüzde sistemin faiz üzerine kurulduğunu belirten Erbaş, şunları söyledi:

'Her taraf cehaletle dolmuştu, putlarla dolmuştu. İnsanlar pazarlarda köle olarak satılıyordu. Faiz tefecilik almış başını gidiyordu. Kız çocukları diri diri toprağa gömülüyordu, kabile savaşları vardı, ırkçılık vardı, vardı da vardı, bunların hangisi şimdi yok. Irkçılık mı yok, ırkçılıktan dolayı savaşlar mı yok, var. Hatta örgütler kurduruluyor, o örgütlerle savaşlar yaptırılıyor. Faiz mi, faizcilik mi yok Hem de sistematik bir şekilde yapılıyor. Sistem faiz üzerine kurulmuş. Bu şekilde insanlar haramla iştigal ettiriliyor. dedi.

 
Konuşmasının ardından vatandaşlarla selamlaşan Erbaş daha sonra camiden ayrıldı.


diyanet, Adapazarı, faiz, ali erbaş
ÖNCEKİ Efendiler yarın Cumhuriyeti ilan edeceğiz SONRAKİ Kılıçdaroğlu da İstanbul'da olmayacak