• USD  32,33
  • EURO  34,86
  • BORSA  10.276,88
  • ALTIN  2.389,25
SON DAKİKA

Diyanet'teki sapkın fetvada önemli gelişme

Diyanet'teki sapkın fetvada önemli gelişme

27 Ocak 2016 11:14

Başbakan Yardımcısı Lütfi Elvan, Diyanet’teki fetva krizi ile ilgili kurumun bilgi işlem dairesi başkanının açığa alındığı duyurdu.


Geçtiğimiz günlerde Din İşleri Yüksek Kurulu’nun internet üzerinden vatandaşlara dini konularda hizmet verdiği Dini Bilgilendirme Platformu’na yöneltilen bir soruya verilen cevap kamuyonunun gündemine oturmuştu. Platforma “Bir babanın öz kızına duyduğu şehvet, karısıyla olan nikahını düşürür mü?” diye sorulmuş, Diyanetin Fetva birimi de bu soruyu cevapsız bırakmak ya da soranla ilgili suç duyurusunda bulunmak gibi bir yol izlemek yerine, soruyu dini açıdan cevaplamaya çalışmıştı. Ortaya ise sapkın bir soru-cevap alışverişi çıkmıştı.

Diyanet’ten ilk olarak “Böyle bir fetva kesinlikle olmamıştır” denilmiş ancak bu yanıt bizzat Diyanet İşleri Başkanı Mehmet Görmez tarafından yalanlanmıştı. Görmez, fetvadaki hatayı kabul etmiş ve ilgili kişileri açığa aldıklarını söylemişti. Skandalda yeni bir gelişme daha yaşandı. Başbakan Yardımcısı Lütfi Elvan, Diyanet’in sitesindeki fetva skandalıyla ilgili soruşturmanın devam ettiğini belirterek “Bilgi işlem Dairesi Başkanı açığa alındı” dedi.


mehmet görmez, lütfi elvan, diyanet, Fetva, şehvet, din işleri yüksek kurulu
ÖNCEKİ Can Dündar ve Erdem Gül için müebbet istendi SONRAKİ Sultanahmet patlamasında ölü sayısı 11'e çıktı