• USD  32,29
  • EURO  34,96
  • BORSA  10.173,42
  • ALTIN  2.447,12
SON DAKİKA

Dolmabahçe'de mutabakat yoktu

Dolmabahçe'de mutabakat yoktu

26 Nisan 2016 10:26

Dolmabahçe görüşmelerine katılmış olan Kültür ve Turizm Bakanı Mahir Ünal, ortada bir mutabakat yoktu.


Ünal'ın açıklamaları şöyle:

İKİ FARKLI AÇIKLAMA: Orada bir mutabakat yok. İki siyasi partinin, “Silahlara hayır” diyen ve “Demokratik siyasete evet” diyen iki farklı deklarasyonu vardı. HDP demokratik siyaset konusunda bir deklarasyonda bulundu. Hükümet adına Başbakan Yardımcısı Yalçın Akdoğan da siyaset kurumunun sorun çözücü olarak demokrasinin asli unsuru olduğunu vurgulayan bir konuşma yaptı. Orada bir mutabakat metni imzalanmadı, ortak bir metin söz konusu olmadı. İki siyasi partinin, siyaset kurumunun sorun çözücü olarak önemine vurgu yapan iki farklı açıklaması vardı. Buradan bir mutabakat çıkarmak ve bu mutabakat üzerinden kendi sorumluluklarını yerine getirmeyenlerin, AK Parti’yi mahkûm etmeye çalışması son derece yanlış.
PERDELEME: Dolmabahçe’deki HDP deklarasyonunun amacı silahların bırakılmasıydı. Ancak deklarasyondan sonra bunun olmayacağı görüldü ve bu amacını kaybetti. Terör örgütü ve HDP tarafından siyasetin bu hamlesi anlamsızlaştırıldı. Diyorlar ki, ‘Cumhurbaşkanı, Dolmabahçe’de masayı yıktı, ondan sonra da bu çatışma süreci başladı.’ PKK terör örgütünün eylemlerini perdelemek için bu söylemi gerçekleştiriyorlar.
PAZARLIK OLMAZ: 2002’den beri bir demokratikleşme süreci devam ettiriyoruz. Hiçbir devlet kendi vatandaşının haklarını kimseyle pazarlık konusu yapmaz. Demokratikleşme dediğimiz süreç ayrı, terörle mücadele ayrı bir süreç. Devlet kaçınılmaz olarak güvenlik konusunda bir yerde sorun çıktığında, bunu bir güvenlik meselesi olarak alır ve bununla mücadele eder. Bugün çok hassas davranılarak, mesele vatandaş ve terörist birbirinden ayırt edilerek, hukuk temelinde sürdürülen bir teröristle mücadele ama öbür taraftan terörü bitirmek için de yürütülen mücadele var.


hdp, terör örgütü, Dolmabahçe, mahşr ünal, deklerasyın
ÖNCEKİ Yılmaz Özdil'den Hüsnü Çoban yazısı SONRAKİ Bahçeli'den hatadan dön çağrısı