• USD  32,26
  • EURO  35,08
  • BORSA  10.319,96
  • ALTIN  2.465,65
SON DAKİKA

Düğümü 3B mi çözecek ?

Düğümü 3B mi çözecek ?

06 Mayıs 2016 09:37

Ahmet Davutoğlu’nun ardından, AK Parti Genel Başkanlığı ve Başbakanlık için Binali Yıldırım, Bekir Bozdağ ve Berat Albayrak’ın isimleri öne çıkıyor


AK Parti’nin 22 Mayıs’taki kongresi, parti tarihindeki 2. Olağanüstü Kongre olacak. Kongrenin bir adaylık yarışına sahne olmamasına, Cumhurbaşkanı Tayyip Erdoğan’ın işaret edeceği bir ismin delegelerin tümünün imzasıyla kongrede tek aday olmasına ve genel başkan seçilmesine, ardından da o ismin hükümeti kurma görevini

AK Parti kulislerinde, Başbakan Davutoğlu’nun genel başkan seçildiği olağanüstü kongrede de adı gündeme gelen Ulaştırma Denizcilik ve Haberleşme Bakanı Binali Yıldırım’ın ismi genel başkanlık ve başbakanlık için öne çıkıyor.

Bir diğer önemli aday Adalet Bakanı Bekir Bozdağ. Yeni Anayasa ve başkanlık sistemi hedefi düşünüldüğünde, Bozdağ’ın, başkanlık sistemi öncesindeki son başbakan olacağı konuşuluyor.

Aynı zamanda Erdoğan’ın damadı olan Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanı Berat Albayrak da, genel başkanlık ve başbakanlık için ismi geçen adaylar arasında.

GENÇLİK KOLLARINA BOZDAĞ TALİMATI İDDİASI

Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın, Başbakan Davutoğlu ile önceki akşam yaptığı görüşmesinin öncesinde ve sonrasında, genel başkanlık ve başbakanlık için adı geçen Binali Yıldırım ve Bekir Bozdağ ile görüştüğü öğrenildi. Kulislerde, AK Parti gençlik kollarına, “Bekir “Bekir Bozdağ’a yardımcı olunması” yönünde talimat verildiği de konuşuluyor.


ak parti, Cumhurbaşkanı Erdoğan, bekir bozdağ, berat albayrak, binali yıldırım
ÖNCEKİ Barakada yangın: Baba ile 6 oğlu öldü SONRAKİ Kulisler Muhalifler aday çıkarabilir diyor