• USD  32,28
  • EURO  34,77
  • BORSA  10.276,88
  • ALTIN  2.402,40
SON DAKİKA

Düğünden 4 gün önce şiddet gördü

Düğünden 4 gün önce şiddet gördü

24 Temmuz 2020 11:18

Yüksek mimar Polen Atay, geçen yıl evlendiği Gezi Hotel Bosphorus’un sahibinin oğlu işinsanı Can Atay’ın kendisine şiddet uyguladığını ve son gerçekleşen olayda ölüme terk edildiğini belirterek şikâyetçi oldu


Gezi Hotel Bosphorus’un sahibi ve Atay Turizm İnşaat Yönetim Kurulu Başkanı Ertuğrul Atay’ın oğlu işinsanı Can Atay (36) ile yüksek mimar Polen Atay (29) 22 Haziran 2019’da evlendi. Polen Atay, 14 Temmuz 2020’de eşi Can Atay’ın kendisine şiddet uyguladığı iddiasıyla şikâyetçi oldu. Polen Atay, şöyle konuştu: “Can Atay bana karşı ilk şiddetini düğünümüzden 4 gün önce uyguladı. Düğünde çekilen birçok fotoğrafımızda kollarımın mor olması nedeniyle Photoshop uygulandı.

‘DOKTORLARA YALAN SÖYLEDİ’

Hem Can ile hem de ailesiyle yaşananlar artık katlanılmaz bir hal aldığı için ayrılmak istediğimi söyledim. Can bu sözüm üzerine boğazımdan sıkarak beni itmesi sonucu düştüm ve bayıldım. Gözlerimi hastanede açtım. Can benim intihar etmeye çalıştığımı söylemiş. Öğrendim ki benim öldüğümü zannetmiş ve suçtan kurtulmak için böyle bir senaryo kurgulamış. Beni öldürmek için bir süre ambulansı aramamış. Beni ölüme terk etmiştir.”

Can Atay da önce koruna talebinde bulundu. Talebi değerlendiren mahkeme, Polen Atay’ın 2 ay süreyle Can Atay’a yönelik şiddet tehdidi, hakaret, aşağılama ve küçük düşürmeyi içeren söz ve davranışlarda bulunmamasına karar verdi. Polen Atay’ın eşini iletişim araçlarıyla rahatsız etmemesine, evine ve işyerine yaklaşmamasına hükmetti. Can Atay, 21 Temmuz’da ‘evlilik birliğinin temelinden sarsılması nedeniyle çekişmeli boşanma’ davası açtı.


 


CAN ATAY: İDDİALAR ASILSIZ, ŞİKAYETÇİ OLDUK
 



 
Yüksek mimar Polen Atay’ın kendisine şiddet uyguladığı ve en son olayda kendisini ölüme terk ettiği iddiasıyla şikayetçi olduğu işinası  Can Atay, “İddialar tamamen asılsızdır. Polen Atay, ailesinin bu hastalıklı durumu kabul edemeyeceğini anlamasıyla, inanılmaz ithamlarla şikayetçi olmuştur. Ben ve ailem içine düştüğümüz senaryoda hayretler içindeyiz. Biz de Polen Atay hakkında iftira suçundan şikayetçi olduk.” dedi.

İstanbul Aile Mahkemesi’ne 9 Temmuz’da başvuran Can Atay, eşinden korunma talebinde bulunmuştu. Polen Atay’ın evlendikleri günden bu yana aşırıya kaçan kıskançlık krizlerine girdiğinin anlatıldığı dilekçede, “Polen Atay her türlü olayı büyütüp atak geçirmesi yüzünden Can Atay’ın hayatı çekilmez hal almıştır. Olası her tartışmada kendisine zarar veren hareketlerde bulunan Polen Atay, iki kez intihara kalkışmıştır. Son olarak 29 Haziran 2020 tarihinde Polen Atay kendini asmış, Can Atay eşini nabzı yok halde bulmuştur. İlk yardımı sayesinde eşini hayata döndüren Can Atay, acil servis ile hastaneye götürmüştür. Polen Atay, yaşadığı olaya ilişkin hiçbir şey hatırlamadığını, hastaneden çıkarken de kendine zarar vereceğine dair söylemlerine devam etmiştir. Polen Atay, hastaneden taburcu olduktan sonra evi terk etmiş ve Adana’ya ailesinin yanına gitmiştir. Her ne kadar şu anda ayrı yerlerde yaşasalar da Can Atay’ın eşi Polen Atay ile aynı eve girmesi son derece tehlikeli olacaktır. Hem kendi, hem de eşinin güvenliğinden korkan Can Atay’ın koruma altına alınmasını isteriz” denildi.



 
Talebi değerlendiren mahkeme, Polen Atay’ın 2 ay süreyle eşi Can Atay’a yönelik şiddet tehdidi, hakaret, aşağılama ve küçük düşürmeyi içeren söz ve davranışlarda bulunmamasına karar verdi.  Mahkeme ayrıca Polen Atay’ın eşi Can Atay’ı iletişim araçlarıyla rahatsız etmemesine, evine ve iş yerine yaklaşmamasına hükmetti.

“ZARAR VERMESİNİ ÖNLEMEK İÇİN TEDBİR KARARI ALDIRDIM”



 
Can Atay, eşi Polen Atay’ın şiddet iddialarına ilişkin yaptığı açıklamada, birbirlerini çok severek evlendiğini belirterek, “Polen Atay Haziran ayında evde intihar girişiminde bulundu. Onu evde bilinci kapalı şekilde buldum. Benim ve sitenin güvenlik görevlilerinin yardımıyla hayata döndürdük. Önce beden sağlığı için Acıbadem Hastanesi’nde, devamında ruh sağlığı tedavisi için Fransız Lape Hastanesi’nde tedavi altına alınmıştır. Tüm bu süreçte her zaman olduğu gibi kendisi ile sevgi dolu iletişimimiz devam etmiştir. Ailesi tarafından, doktorların belirttiği tedavi süresinden çok daha erken (daha kendine ne yaptığı söylenmeden) taburcu ettirilmiş, taburcu olur olmaz benim bile üzüntü ve geçirdiğim şok nedeniyle giremediğim eve Polen’i eve getirmeye çalışmışlardır. Kendisine ve dolayısıyla bana bu şekilde zarar vermesini önlemek için avukatım aracılığıyla tedbir kararı aldırdım. İnsanın zarar vermek istediğine karşı koruma tedbiri aldırması akla sığmaz bir durumdur. Elimde son epikriz raporu, tanısı ve kullandığı ağır psikiyatri ilaçları da yazılı olan Polen Atay, ailesinin bu hastalıklı durumu kabul edemeyeceğini anlamasıyla, inanılmaz ithamlarla savcılığa şikayetçi olmuştur. Ben ve ailem içine düştüğümüz senaryoda hayretler içindeyiz” dedi.

“BABAM VE BEN AYRI AYRI ŞİKAYETÇİ OLDUK”

Tüm delil ve kayıtları gerekli adli mercilere sunduğunu açıklamasında belirten Can Atay, “Hayatını kurtardığım karım son güne kadar aşk mesajları atarken maalesef ailesinin dayatması ve çıkar beklentisi ile beni ve ailemi bu şekilde ağır ithamlara maruz bırakmıştır. Bu nedenle evliliğimizin devamı imkansız hale gelmiştir. Adli tıp ve savcılığa sunulan delillerde intihar girişimi dışında hiçbir veri bulunmamaktadır. Tabi ki son sözü Türk Adaleti söyleyecektir. Polen Atay aleyhine ben ve babam Ertuğrul Atay ayrı ayrı iftira suçundan şikayetçi olduk. Bana ve aile itibarımıza şu dönem ki toplum hassasiyeti de kullanılarak zarar verme girişimleri de hukuken şüphesiz ki karşılık bulacaktır. Ülke gündemini yine kendi şahsi çıkarları için meşgul etmeleri son derece yersizdir. Son söz Türk Adaletinin ve gerçeklerin olacaktır” diye konuştu.

“İTİBARIMI ZEDELEMEK İÇİN İFTİRA ATTI”

Polen Atay hakkında 21 Haziran tarihinde ‘iftira’ suçundan şikayetçi olan Can Atay ifadesinde, eşinin evliliğin sona ereceğini anlamasıyla birlikte bunu hırs yaptığını ve gerçek dışı iddialarda bulunduğunu belirtti. Eşinin kendisi ve ailesinin adını lekelemek için böyle ağır bir iftirada bulunduğunu ifadesinde anlatan Can Atay, “Polen Atay’ın emniyete verdiği ifade gerçeğe aykırıdır. Hürriyetime engel olmak, itibarımı zedelemek ve haksız yere ceza almama neden olmak için gerçeğe uymayan bir şekilde iftira atan Polen Atay, hakkında kamu davası açılarak cezalandırılmasını istiyorum” dedi. Can Atay’ın ardından babası Ertuğrul Atay da aynı suçtan Polen Atay hakkında şikayetçi oldu. Kimseyi ölürme terk etmediğini şikayetinde belirten Ertuğrul Atay’ın avukatı, “Ertuğrul Atay, Polen Atay ambulansa taşınırken olay yerine gelmiştir. Onu evde görmemiştir. Polen Atay’ın iddia ettiği anda orada olmamıştır. Buna ilişkin kamera kayıtları da mevcuttur. Ertuğrul Atay’ın bu şekilde suçlanması kabul edilemez” dedi.


ÖNCEKİ Ali Babacan'dan AKP'ye sert sözler SONRAKİ Atatürk olmasaydı Ayasofya’yı rüyanızda görürdünüz