• USD  32,39
  • EURO  34,79
  • BORSA  10.208,65
  • ALTIN  2.398,66
SON DAKİKA

Dünya Sağlık Örgütü'nden aşı müjdesi

Dünya Sağlık Örgütü'nden aşı müjdesi

23 Nisan 2020 13:04

Dünya Sağlık Örgütü, korona aşısıyla ilgili müjdeyi verdi. Yapılan açıklamada çalışmaları süren 83 farklı aşıdan 6 tanesinde insan üzerinde testlerin başladığı belirtildi.


Dünya Sağlık Örgütü’nden korona aşısıyla ilgili açıklama geldi. Yapılan açıklamada 83 farklı aşı için çalışmaların sürdüğü ve bunlardan 6 tanesinde insan üzerinde testlerin başladığı bildirildi.

Bloomberg’in okurlarına aktardığı haberde Dünya Sağlık Örgütü’nün korona virüsü ile ilgili aşı açıklamalarına yer verildi.

Dünya Sağlık Örgütü, dünya çapında korona virüsüne karşı 83 farklı aşı için çalışmaların devam ettiğini açıkladı. Farklı üreticilerin ve bilim insanlarının birbirlerinden bağımsız olarak aşı geliştirmek için “yarışa başladığı” ifade edilirken, “Bu aşı süreçlerinden 6’sından insan üzerinde klinik testler başladı. Bu 6 potansiyel aşıdan 3’ü Çin’de geliştiriliyor” bilgisi kamuoyu ile paylaşıldı.

Dünya Sağlık Örgütü 13 Nisan’da yaptığı açıklamada dünya çapında 70 ekip ve şirketin aşı geliştirmek için çalıştığı belirtilmişti. 10 gün önce yapılan açıklamada geliştirilen 3 aşının insanlar üzerinde test edilmeye başlandığı aktarılmıştı.


aşı, dsö
ÖNCEKİ THY uçağı gökyüzünde Türk Bayrağı çiziyor SONRAKİ Aynur Aydın'dan Cem Yılmaz bombası