• USD  32,25
  • EURO  34,84
  • BORSA  10.268,58
  • ALTIN  2.427,92
SON DAKİKA

Efsane futbolcu hayata veda etti

Efsane futbolcu hayata veda etti

24 Mart 2016 15:08

Dünya futbolunun efsane isimlerinden olan Johan Cruyff 69 yaşında hayatını kaybetti


Adını dünya futboluna altın harflerle yazdıran Hollandalı efsane Johan Cruyff, hayata gözlerini yumdu. Geçtiğimiz yıl 15 Ekim’de akciğer kanseri teşhisi konulan Cruyff, girdiği yaşam savaşından yenik ayrıldı. Üç kez Ballon d’Or ödülüne layık görülen, ‘Sarı Fare’ lakaplı, 14 forma numarasının efsane taşıyıcısının ölümü, dünya futbolunu yasa boğdu.

JOHAN CRUYFF KİMDİR?

Ajax altyapısında yetişen Johan Cruyff, Hollanda ekibinde 8 lig şampiyonluğu ve 3 kez üst üste Şampiyon Kulüpler Kupası kazanmayı başardı. 1973 yılından rekor transfer ücreti ile Barcelona’ya tranfer olan Cruyff, Katalan ekibinin efsane isimleri arasına adını yazdırdı.

Beş sezon Barcelona’da forma giyen Hollandalı futbolcu, futbolu bıraktıktan sonra Katalan ekibin başına geçti. Barcelona ile kazanmadık kupa bırakmayan Cruyff, daha sonra kulüp tarafından danışman olarak da kullanıldı.

Bugün tüm dünyanın hayran olduğu Barcelona’nın oynadığı total futbolun yaratıcısı olan efsane isim, 48 kez giydiği Hollanda Milli Takımı ile 33 gole imza atmayı başardı.


Barcelona, hollanda, ajax, katalan, cruyff, Efsane
ÖNCEKİ Avcılar’da çöp konteynerinde patlama! SONRAKİ Daha önce duymadığınız 10 ilginç bilgi