• USD  32,44
  • EURO  34,74
  • BORSA  9.915,62
  • ALTIN  2.438,67
SON DAKİKA

Efsane yönetmen Jean-Luc Godard hayatını kaybetti

Efsane yönetmen Jean-Luc Godard hayatını kaybetti

13 Eylül 2022 16:08

Dünyaca ünlü film yönetmeni, senarist ve sinema eleştirmeni Jean-Luc Godard, 91 yaşında hayatını kaybetti. Yönetmenin ölümünü Fransız Liberation gazetesi duyurdu.


Fransız Yeni Dalgası'nın en etkili isimlerinden biri olan film yönetmeni, senarist ve sinema eleştirmeni Jean-Luc Godard, 91 yaşında hayatını kaybetti. Son Nefes, Küçük Asker, Serseri Aşıklar, Kendi Hayatını Yaşamak gibi filmleriyle dikkat çeken yönetmenin ölüm haberini Fransız Liberation gazetesi duyurdu.


JEAN-LUC GODARD HAKKINDA

3 Aralık 1930'da Paris'te dünyaya gelen ünlü yönetmen 13 Eylül günü vefat etti. 91 yaşındaki yönetmen Fransız Yeni Dalga sinemasının babası olarak görülüyordu.

"Breathless" ve "Contempt gibi klasik filmlerle bir döneme damga vuran Godard, sinemanın sınırlarını genişleten ve kendisinden sonra gelen yönetmen kuşağına on yıllar boyu ilham veren sinemacılardan biriydi.

Fransa'da genel kabul gerek sinema tarzını 1960'larda değiştiren Godard'ın filmleri, yeni bir film yapma tarzının da öncüsü olmuştu.


ÖNCEKİ Sağlık Bakanlığı Hasta Olmaya Da Kota Koydu: Ayda 3 Kez... SONRAKİ Sedat Peker'in Beykoz'daki evine silahlı saldırı