• USD  32,21
  • EURO  34,86
  • BORSA  10.218,58
  • ALTIN  2.444,47
SON DAKİKA

Ekmek zammı Faruk Çelik'i de kızdırdı

Ekmek zammı Faruk Çelik'i de kızdırdı

30 Ocak 2016 16:59

Gıda Tarım ve Hayvancılık Bakanı Faruk Çelik "Melih Bey’e sesleniyorum. Biraz fazla kar ediyorsun, biraz indir" diyerek mesaj gönderdi.


Gıda, Tarım Ve Hayvancılık Bakanı Faruk Çelik, ekmek ve et fiyatlarına son dönemde yapılan zamları değerlendirirken, "Nihai satış fiyatı 61 kuruş olması gereken bir ekmeğin bugün 1, 1.25 TL’den satılması kabul edilir değildir" dedi.  Çelik, Ankara Büyükşehir Belediye Başkanı Melih Gökçek’e de, "Ankara Büyükşehir Belediyesi 250 gram halk ekmeğinin 75 kuruşa satıyor. Melih Bey’e sesleniyorum. Biraz fazla kar ediyorsun, biraz indir" diyerek mesaj gönderdi.

Son 20 gün, 1 ay içinde ekmek fiyatları yüzde 33 zamlandı. Şimdi bu fiyat artışını haklı gösterecek bir veri olmadığını açıkça ifade etmek istiyorum. Buradan bütün üreticilere, ekmek üreten bütün fırıncılara, sivil toplum örgütlerine sesleniyorum; Çıkın söyleyin. Buğday fiyatında geçen yıl ile bu yıl arasında nasıl bir artış oldu ki ekmeğe, halkın temel zaruri ihtiyacına yüzde 33 artış yaptınız? Bir veri var mı elinizde?


melih gökçek, faruk çelik, zam, ekmek, buğday, Ankara Büyükşehir Belediyesi
ÖNCEKİ Çatışmalar şiddetlendi 16 PKK'lı öldürüldü SONRAKİ Alman politikacı: Polis gerekirse mültecileri vurmalı