• USD  32,27
  • EURO  35,07
  • BORSA  10.319,96
  • ALTIN  2.467,55
SON DAKİKA

Emeklilikte yaşa takılanlar 1 Ekim’i bekliyor

Emeklilikte yaşa takılanlar 1 Ekim’i bekliyor

06 Eylül 2018 13:39

Emeklilikte yaşa takılanlar ülke gündemindeki yerini koruyor. Erdoğan’ın, aralarında 120 civarında mevcut milletvekilinin de bulunduğu emeklilikte yaşa takılanlar hakkında çalışma talimatı verdiği iddia ediliyor.


Emeklilik için gerekli olan prim gün sayısını doldurdukları halde, yaşları tutmadığı için emekli olamayan, diğer ifade ile emeklilikte yaşa takılan, 1999 yılı öncesi işe başlayan 250 bin civarında kişi var. Bunların yanı sıra, 60’ın üzerinde AK Parti milletvekilinin de bulunduğu mevcut 120 civarında milletvekili de emeklilikte yaşa takılanlar arasında yer alıyor.

CHP: BU SORUNU BİR SAAT İÇİNDE ÇÖZERİZ

CHP bu konuda ısrarlı ve MHP’ye emeklilikte yaşa takılanlar konusunda verdikleri seçim vaadini ve kanun teklifini hatırlatıyor. CHP Genel Sekreteri Mehmet Akif Hamzaçebi, “MHP verdiği sözün arkasında durursa Meclis açıldığında 1 saat içinde bu sorunu çözeriz” diyor.

HDP: ÇOK AÇIK BİR HAKSIZLIK VAR

Teklif hangi parti tarafından getirilirse getirilsin olumlu bulduklarını söyleyen HDP Grup Başkanvekili Ayhan Bilgen ise Türkiye’de sosyal güvenlik sistemi yanlış yerden okunduğu için çözümün de yanlış yerden geliştirilmeye çalışıldığına dikkat çekiyor. İnsanların mezarda emekliliğinin çalışma, yaşam hakkıyla hiçbir izahı olmadığını belirter Bilgen, “Çok açık haksızlık var. Ekonomik ve sosyal haklarla ilgili açık bir ihlal var. Yani insanların çalışma süreleri dolmuşsa yaş haddinden kaynaklı olarak emelilik haklarından mahrum bırakılmalarını hiçbir surette doğru bulmuyoruz. Emeklilikte yaşa takılanların destekçisi olacağız” görüşünü dile getiriyor.

MHP, MECLİS’İN AÇILMASINI BEKLİYOR

MHP lideri Devlet Bahçeli’nin talimatı ile kanun teklifi verdiklerini belirten MHP İstanbul Milletvekili Arzu Erdem, “Meclis şu an tatilde, tatilde,  yapacak bir şey yok ama açılır açılmaz, kadük olan kanun teklifini tekrar verdik. Grup başkanvekilliğimiz anında onayladı ve Meclis Başkanlığına gitti. 1 Ekim itibari ile TBMM açıldığında artık bütün partilerin bu konu ile ilgili hassasiyetini ortaya koyup, bu problemin çözümü, özellikle hakların iadesi konusunda gereğini yapacaklarına inanıyorum” diyor,.

ERDOĞAN’DAN ‘MAĞDURİYETLERİ GİDERİN’ TALİMATI

Cumhurbaşkanı Tayyip Erdoğan’ın,”Biz arkadaşlarımıza şunu da söyledik, özellikle bu bizim gündemimizde olan bir şey değil. Tüm bunlara rağmen hakikaten yapabilecek bir şey var ise bunu da aramızda görüşelim. Biz MHP ile bir yola çıktık. Burada zaman zaman buna benzer konuları aramızda değerlendirmek suretiyle atılabilecek adımlar var ise bu adımları atmaktan da çekinmemeliyiz” sözleri hatırlatılıyor.  Erdoğan’ın parti kurmaylarına, Meclis açıldığında başta af konusu olmak üzere, emeklilikte yaşa takılanlar ve öğretmen, polis ve sağlıkçıların ek gösterge konusunda yaşadıkları mağduriyetlerinin giderilmesi için çalışma talimat verdiği iddia ediliyor. Ancak bir yandan da döviz kurlarındaki yükselişler, kriz söylemleri bu konunun çözümü konusunda soru işaretlerini de beraberinde getiriyor.

Cengiz Aldemir


tbmm, mhp, erdoğan, Yaş, emekli
ÖNCEKİ Nazlı Ilıcak'a müebbet isteniyor SONRAKİ Un ihracatına sınırlama getirildi