• USD  32,45
  • EURO  34,74
  • BORSA  10.082,77
  • ALTIN  2.422,28
SON DAKİKA

Emin Çölaşan: Kimdir, bu manyakları bu yollara iten?

Emin Çölaşan: Kimdir,  bu manyakları bu yollara iten?

01 Kasım 2020 10:34

Emin Çölaşan İzmir'de meydana gelen depremin ardından sosyal medyada bölge halkına yönelik paylaşılan çirkin mesajları köşesine taşıdı.


Sözcü yazarı Emin Çölaşan, 6.6 büyüklüğündeki İzmir depremi sonrasında sosyal medyada yapılan bazı provokatif mesajlara sert bir dille tepki gösterdi. 

Sosyal medyadaki bir, “İzmir'de 6.8 şiddetinde bir deprem. Çok geçmiş olsun Müslüman halkı. Ya Rabbim İzmirliler gibi zinaya ve nefsime değil seccademe köle et beni. Amin" mesajını anımsatan Çölaşan'ın yazısı şöyle oldu:

Sevgili okurlarım, deprem en büyük afettir. Öteki afetlerde, örneğin yangında, selde kaçma şansınız olabilir ama depremden kaçamazsınız. Bir anda vurur.

Son İzmir depreminde bir anlamda şansımız vardı.

Kış mevsimi değildi ve gece vurmadı.

Türkiye'nin bugüne kadar yaşadığı en büyük iki deprem 1939 Erzincan depremi ile 1999 Marmara depremleridir.

Büyük Erzincan depremini bugün hayatta olanlar bilmez. 27 Aralık 1939 gecesi ortalık sallandı. Şiddeti 7.9 idi. Sallantı karakışın tam ortasında 52 saniye sürdü.

Çevre il ve ilçeler, bütün devlet binaları dahil çoğu kerpiç yapılardan oluşan 116 bin bina çöktü, enkaz altında kalan 33 bin kişi can verdi.

Erzincan mahvolmuştu. Hastane, gıda, ilaç, ulaşım, haberleşme, hiçbir şey yeterli değildi.

Üstelik İkinci Dünya Savaşı başlamıştı. Fakir devletin bütün dikkati savaşa yönelmişti. Yaraların sarılması çok zaman aldı.


emin çölaşan, ikinci dünya
ÖNCEKİ Yerle bir olan iki binanın çürük raporu ortaya çıktı SONRAKİ Mesut Yılmaz'a veda...