• USD  32,26
  • EURO  35,07
  • BORSA  10.319,96
  • ALTIN  2.466,30
SON DAKİKA

En tehlikeli firari aranıyor

En tehlikeli firari aranıyor

21 Temmuz 2016 18:42

Cumhurbaşkanı'na operasyon düzenleyen timin içerisinde bulunan ve çatışmaya girebileceği belirtilen astsubay Zekeriya Kuzu aranıyor


Marmaris’te, Cumhurbaşkanı Recep Erdoğan’ın kaldığı otelden ayrılmasından kısa süre sonra saldırıp 2 polisi şehit eden özel timin firari üyelerinin yakalanması dağlık alandaki operasyonlar sürüyor. Saldırıdaki en önemli isimlerden biri Hava Astsubay Zekeriya Kuzu oldu. Aranan askerler arasında fotoğrafı bulunmayan Kuzu’nun fotoğrafı ekiplere gönderildi. Kuzu’nun en tehlikeli firari olduğu ve çatışmaya girebileceği ifade edildi.

Ankara’da Hava Kuvvetleri Komutanlığı karargahında görev yapan Tümgeneral Gökhan Şahin Sönmezateş’le birlikte Marmaris saldırısını organize eden Çiğli 2’nci Ana Jet Üs Komutanlığı’ndaki ’cemaatın imamı’ olan MAK timi komutanı Astsubay Zekeriya Kuzu’nun fotoğrafı da operasyon merkezine ve ekiplere ulaştırıldı. Firariler içerisindeki ’en tehlikeli kişi’ olduğu, çatışmaya girebileceği uyarısında bulunulan Astsubay Kuzu’nun üsteki konumunun detayları da ortaya çıktı. Zekeriya Kuzu’nun astsubay rütbesine olmasına rağmen cemaat üyeleri arasında üs komutanı gibi görüldüğü, lakabının da ’paşa’ olduğu öğrenildi.

En tehlikeli firari Astsubay Zekeriya Kuzu aranıyor

TSK içerisindeki FETÖ üyesi askerlerin 15 Temmuz cuma gecesi kalkıştıkları darbe girişiminin en önemli noktalarından biri Muğla’nın Marmaris İlçesi oldu. Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın ilçede tatilini geçirdiğini önceden belirleyen darbeci askerler, helikopterlerle ilçeye gelip, saldırıda bulundu, ardından kaçtı. Erdoğan’ın ayrılmasından sonra kaldığı otele yapılan saldırıda darbeci askerler 2 polisi şehit etti.


erdoğan, Helikopter, armutalan, zekeriya kuzu, firari
ÖNCEKİ Beren Saat bebek bekliyor iddiası SONRAKİ Binlerce kişi köprüde