• USD  32,39
  • EURO  34,82
  • BORSA  10.208,65
  • ALTIN  2.402,32
SON DAKİKA

Engin Özkoç: Asıl haysiyetsizlik milletin parasını pul etmektir!

Engin Özkoç: Asıl haysiyetsizlik milletin parasını pul etmektir!

26 Aralık 2021 14:52

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın CHP Lideri Kemal Kılıçdaroğlu'na yönelik "Sende haysiyet yok" sözlerine yanıt veren CHP Grup Başkanvekili Engin Özkoç "Asıl haysiyetsizlik milletin parasını pul etmek, doları olan zenginlerin faizini millete ödetmektir" dedi.


Gazeteci Semra Topçu'nun KRT TV'de yayınlanan Haftanın Panoraması programına konuşan Özkoç, Erdoğan'a yanıt verirken "haysiyetsizlik" tanımı yaptı. Özkoç şunları söyledi:
"Ey Recep Tayyip Erdoğan asıl haysiyetsizlik şudur; milletin parsını pul etmek haysiyetsizliktir. Dolarları olan zenginlerin faizini millete ödettirmek haysiyetsizliktir. Türkiye'de PKK ile masaya oturup da Habur sınır kapısın açmanlar haysiyetsiz insanlardır. Tank Palet Fabrikasını nitelikli dolandırıcıya peşkeş çekenler haysiyetsiz insanlardır. Ordunun kripto odasını dünyaya açanlar haysiyetsiz insanlardır. Abdullah Öcalan'ın kardeşini İstanbul seçimlerinde oy alacağım diye TRT'ye çıkartanlar haysiyetsiz insanlardır. Milletin gözünün içine baka baka kendi yandaşlarını dolar milyarderi yapıp da milleti yoksullaştıranlar haysiyetsiz insandır."
Özkoç, Meclis'e üç grup başkanvekili olarak araştırma önergesi verdiklerini hatırlatıp, Cumhurbaşkanı'nın konuşmasından önce ne söyleyeceğini bilenleri bilmek istiyoruz dedi ve şöyle konuştu:
"Cumhurbaşkanı Erdoğan açıklama yapıyor insanlar dolarlarıyla koşuyorlar ve dolar birden düşüyor! Hayır böyle olmadı. 3 milyar dolar eksildi rezervler. Kim zenginleşti? Erdoğan’ın etrafındaki bir avuç insan.


ÖNCEKİ Mustafa Sönmez'den Ahmet Hakan'a: Dolar 14 Lira Saftrik Ahmet SONRAKİ Derinleşen Yoksulluk: Yurttaşlar Pazar Artıkları Peşinde