• USD  32,49
  • EURO  34,72
  • BORSA  10.045,74
  • ALTIN  2.407,06
SON DAKİKA

Erdoğan 3 gün 22 saat sonra ilk kez konuştu

Erdoğan 3 gün 22 saat sonra ilk kez konuştu

11 Haziran 2015 12:52

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, ATO Congresium'da düzenlenecek 4. Uluslararası Öğrenciler Mezuniyet Töreni'ne katıldı. En son oy kullandıktan sonra kameralara açıklama yapan Erdoğan 3 gün 22 saattir herhangi bir programa katılmamıştı.


Cumhurbaşkanı Erdoğan seçimlerin ardından ilk kez konuşuyor.

İşte Erdoğan'ın konuşmasından satır başları:

Değerli misafirler, yurtdışı Türkler ve akraba toplulukları başkanlıklarının değerli mensupları, sevgili öğrenciler, sizleri en kalbi duygularımla, sevgiyle saygıyla selamlıyorum.

Türkiye’de bu yıl mezun olacak tüm öğrencilerimizi tebrik ediyorum. Bu yıl mezun olacak dört bin öğrenci ile birlikte Türkiye’deki üniversiteleri bitiren, uluslararası öğrenci sayısı 60 bine ulaşıyor. Az önce Cemil’e bir nükte yaptım. Dedim ben, Uganda’dan geldiğin gün gibi göreceğim zannediyordum, ama seni farklı gördüm. Kaç kardeşsiniz dedim, yedi kardeşiz dedi. Üç kız, dört erkek. Bu yolu açanlara şükranlarımı bildiriyorum. Ülkede böyle bir hizmeti vermenin az da olsa emeği geçen bir hadimi olmanın da mefahirini yaşıyoruz. Bundan dolayı da ayrıca mutluyuz.

Zira öyle bir ecdadın torunlarıyız. Ve bu mirası bu şekilde yüklendik, inşallah bu şekilde devam ettireceğiz. Halen eğitimlerini sürdüren 70 bin uluslararası öğrenciyle birlikte düşündüğümüzde, Türkiye’nin bu alanda güçlenen bir marka haline geldiğini görüyoruz. Az önce Kudret beyin çok daha fazla öğrenci alamayız ifadesine ben tabii katılmıyorum.


recep tayyip erdoğan, cumhurbaşkanı, haber, haberler
ÖNCEKİ Abdülkadir Selvi'den flaş analiz SONRAKİ Erdoğan ve Putin 13 Haziran'da Bakü’de buluşuyor