• USD  32,20
  • EURO  34,98
  • BORSA  10.895,25
  • ALTIN  2.504,92
SON DAKİKA

Erdoğan 550 milli ve yerli vekil istedi

Erdoğan 550 milli ve yerli vekil istedi

20 Eylül 2015 19:35

Cumhurbaşkanı Erdoğan ise halkın önünde iki önemli görev olduğunu söyledi. "Kim ki bu bayrağa yan bakıyorsa mankurttur" ifadesini kullanan Erdoğan, konuşmasında 1 Kasım seçimine yönelik mesajlar da verdi


ERDOĞAN: BİRLİKTE TARİH YAZDIK

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan ise konuşmasında, yaşanan zorlukların demokratik siyasetle çözülebileceğini belirterek, 1 Kasım’da yapılacak seçim için mesajlar verdi. Erdoğan konuşmasında özetle şunları söyledi:

Bu milletin birlik ve beraberliğini tek ses olarak haykırdınız. Dosta güven, düşmana kaygı verdiniz. Hep birlikte inanıyor ve diyoruz ki, en son nefer şehit olmadan bu bayrak inmez, bu vatan bölünmez. Şehitlerimize Allah’tan rahmet diliyorum. Bu vatan bize onlardan emanettir. Emanete sahip çıkacağız. Sahip çıkmak şehitlerimizin değerlerini korumakla olur.

Çanakkale geçilmez derken de, İstiklal savaşında yan yana savaşırken de kimsenin dini mezhebi sorulmadı. Birlikte tarih yazdık. 78 milyon kardeşimizin dini mezhebi etnik kimliği sorulmaz. Farklılıklarımız zenginliğimizdir.

HER SORUNUMUZU DEMOKRATİK SİYASETLE ÇÖZEBİLİRİZ

Yaşadığımız bu zor coğrafyada her sorunumuzu demokratik siyasetle çözebiliriz. TBMM, toplumsal barış ve güvenin sağlanmasının da yegâne adresidir.

Sözlerime Mehmet Akif’in sözleriyle devam etmek istiyorum.

Değil mi cephemizin sinesinde iman bir
Sevinme bir, acı bir, gaye aynı, vicdan bir

Değil mi ortada bir sine çarpıyor, yılmaz
Cihan yıkılsa emin ol bu cephe sarsılmaz

İSLAMIN SON ORDUSU

Sizler Yahya Kemal’in rabbimize şu hitabıyla inanıyorum ki bugün buradasınız. Ne diyor Yahya Kemal?: “Şu kopan fırtına türk ordusudur yarabbi, senin uğruna ölen ordu budur yarabbi, ta ki yükselsin ezanlar, ezanlarla müeyyed nâmın, galip et çünkü son ordusudur İslam’ın” diyerek dua ettiği o büyük milletin ta kendisisiniz.

BİR OLACAĞIZ, İRİ OLACAĞIZ

Kardeşlerim Hacı Bektaş Veli’nin ifadesiyle ne diyor? Bir olacağız, iri olacağız, diri olacağız, kardeş olacağız. Milletlerin hayatlarına imtihan dönemleri vardır. Biz de millet olarak bin yıl önce bu coğrafyaya bastığımızda kesintisiz devam eden bir imtihan sürecinin adeta yeni bir safhasını yaşıyoruz. Bizim bu imtihandaki asıl gayemiz nedir? Halka hizmet, hakka hizmettir ölçüsü. Bu ölçüyü yakalamak onun adını yükseltmek en üstte tutmak için bu yolda yürüyoruz. İnsanların en hayırlısı insanlara en çok faydalı olanıdır. İlkemiz bu. Bu davanın sembolü de işte dört bir yanımızda dalgalanan şu al yıldızlı al bayrağımızdır.

SAZLA, CAZLA BU İŞ YÜRÜMEZ

Çıkmış birisi ne diyor? Bayrağa diyor saldırı mı var diyor. Daha ne olacaktı? Yalan üzerine inşa ettiğiniz bir dünyanız var. Cesetlerini kendilerine ait paçavraya saranlar ve ondan sonra da bayrağa saldırı mı var? Zorla kongrelerinizde bayrağımızı astılar. Zaman geldi bayrağımızı indirmeye kalktınız. Ama şimdi bazı beyaz Türklerin destekleriyle ayakta kalmaya çalışıyorsunuz. Sazla, cazla bu iş yürümez. Ama ben gerçek saz sahibini bir kenara koyuyorum, onlara saygım çok.

KÖKSÜZ, AŞKSIZ, MANKURTTUR

Kim ki bu bayrağa sahip çıkıyorsa, o yerlidir, millidir, Türkiye’lidir. Kim ki bu bayrağa yan gözle bakıyorsa, indirmeye, yakmaya çalışıyorsa işte o bu vatanla da bu milletle de bağı kalmamış olan köksüz, ruhsuz, aşksız, sevgisiz bir mankurttur.

CİCİ ÇOCUK, SİZ KİMİ ALDATIYORSUNUZ YA... 

Biz teröre ve teröriste karşı en küçük bir müsamaha göstermeyeceğiz. Dağ taş demeden, bunların inlerine girerek kovalayacağız. Bizim bir şehidimizin bedeli hiçbir şeyle mukayese edilmez. Fakat benim sizlerden bir ricam var. 1 Kasım geliyor. 1 Kasım için sizlerden tarihi bir karar, tarihi bir gayret istiyoruz. Hani diyorlar ya, biz herhangi bir şey yapmıyoruz. Bakın ben söyleyeyim. 7 Haziran’da gittiler, muhtarları tehdit ettiler. Ve her hafta en az bir kez muhtarlarla toplantı yapıyorum. 400-350 muhtarı Ankara’ya davet ediyorum. Geçenlerde Güneydoğu-Doğu o bölgeden davet ettim 90 tanesi gelemedi. İnceledik, neden? Tehdit altındayız onun için gelemiyoruz dediler.  Cici çocuk… Siz kimi aldatıyorsunuz ya? Televizyon ekranlarında kimi aldatıyorsunuz? Şimdi 1 Kasım’a gidiyoruz, aynı oyunu yine oynayacaklar. Ama biz diyoruz ki bu millet adam gibi adam bu millet, inşallah bu tehditlere kulak asmadan gereğini yapacaktır.

İKİ ÖNEMLİ GÖREV VAR

Bize düşen iki önemli görev vardır. Birincisi vatan toprağına sımsıkı sarılmaktır. Bunun için devletimiz güvenlik güçlerimiz başta olmak üzere tüm kurumlarıyla mücadelesini vermektedir. Terörle mücadelede verdiğimiz şehitlerimizin acısı yüreğimizi yakıyor. Ama aynı zamanda onların varlığı ve gösterdiği kahramanlık en büyük gücümüzdür. İkincisi, 78 milyonun insanımızın arasında birlik beraberlik kardeşlik duygularını güçlendirmek, tahkim etmektir. Bunun içinde bıkmadan usanmadan sabırla doğruları anlatacağız. Bizi ayakta tutan bağları yeniden güçlendireceğiz. Birbirimizi çıkar için, menfaat için değil Allah için seveceğiz.

ÇÖZÜM SÜRECİ MESAJI

Milli Birlik ve Kardeşlik Süreci’nin geriye doğru işlemesine asla izin vermeyeceğiz. İşte bu şekilde yeni Türkiye’nin yolunu açacak, kapılarını aralayacağız. Bölgesindeki hatta tüm dünyadaki mazlumların umudu olan Türkiye’nin gözden çıkartacak tek bir vatandaşı yoktur.

SİZDEN BİR RİCAM VAR

Benim bugün buradan milletimden bir ricam olacak. 1 Kasım seçimlerinde TBMM’ye hangi partiden olursa olsun fark etmez, 550 tane yerli, milli, bedeni ve kalbiyle bu ülke için çalışacak milletvekili göndermenizi istiyorum. Herhalde ne demek istediğimizi anlıyorsunuz değil mi? Şu anda Türkiye’nin tek ihtiyacı budur. Milli irade dışında bir çözüm asla yok. Siz sandıkta iradenize sahip çıkın, Meclis’e yerli ve milli vekil gönderirseniz gerisi çok kolay. Bu konuda milletime inanıyorum. Gün bölücülük değil, fitne değil, kavga değil birleşme kenetlenme hedeflerimize odaklanma günüdür. Biz işte bunun için ne diyoruz? Rabia diyoruz. Tek millet diyoruz, tek bayrak diyoruz, tek vatan, tek devlet diyoruz.

AYNI DELİKTEN İKİ DEFA SOKULMAYACAĞIZ

Biz aynı delikten iki defa sokulmayacağız. 200 yıldır oynanan oyuna bir kez daha düşmek bize yakışmaz. Bugün buradan istanbul’dan sizlere ve sizlerle birlikte 78 milyon vatandaşıma soruyorum. Bu oyunu bozacak mıyız? Bu tezgahı kuranların başına geçirecek miyiz? Birliğimize beraberliğimize sahip çıkacak mıyız? Minareleri ezansız bırakmayacağız değil mi? Bayrağımızı mahzun bırakmayacağız değil mi?

 

ALANA GİRENLERE TÜRK BAYRAĞI

Zeytinburnu tarafında kurulan 100’e yakın kontrol noktasından geçerek içeri alınan vatandaşlara Türk bayrağı verildi.

ERDOĞAN TWITTER'DAN ÇAĞRI YAPTI

1 milyon kişinin katılımının hedeflendiği miting öncesinde Cumhurbaşkanı Erdoğan da resmi Twitter hesabından mesaj yayınlayarak, “Tüm vatandaşlarımızı bir olmaya, birlik olmaya, teröre karşı tek ses olmaya, Yenikapı’ya davet ediyorum” çağrısında bulundu. 


hdp, recep tayyip erdoğan, istanbul, miting, yenikapı, teröre lanet
ÖNCEKİ Davutoğlu: Bunları baraj altında bırakın! SONRAKİ Çin'in kuzey yıldızı: Meizu Pro 5