• USD  32,41
  • EURO  34,69
  • BORSA  10.082,77
  • ALTIN  2.427,68
SON DAKİKA

Erdoğan Atina'da: 65 yıl sonra bir ilk

Erdoğan Atina'da: 65 yıl sonra bir ilk

07 Aralık 2017 12:04

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, resmi temaslarda bulunmak için Atina'da.Erdoğan, Yunan Parlamentosu önündeki Meçhul Asker Anıtı'na çelenk bırakacak.


Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın Yunanistan ziyareti, Celal Bayar'ın 1952'deki temaslarının ardından devlet başkanı düzeyinde gerçekleştirilen ilk resmi ziyaret niteliği taşıyor. Yunanistan iç siyasetinin temel gündem maddelerini mali uyum programı ve bu doğrultuda alınan kemer sıkma önlemleri ile düzensiz göçle mücadele oluşturuyor.


Erdoğan, Yunan Parlamentosu önündeki Meçhul Asker Anıtı'na çelenk bırakacak, Cumhurbaşkanlığı Sarayı'nda resmi törenle karşılanacak, Yunan mevkidaşı Prokopis Pavlopulos ile baş başa ve heyetler arası görüşme gerçekleştirecek.

Yunanistan Başbakanı Aleksis Çipras ile Başbakanlık'ta görüşecek olan Erdoğan, Çipras ile ortak basın toplantısı düzenleyecek ve heyetler arası çalışma yemeğine iştirak edecek.

Cumhurbaşkanlığı Sarayı'nda, Cumhurbaşkanı Pavlopoulos ve eşi Vlasia Pavlopoulos ​tarafından Cumhurbaşkanı Erdoğan ve eşi Emine Erdoğan onuruna resmi akşam yemeği verilecek.

BATI TRAKYA'YI HEYECAN SARDI

Öte yandan, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın Yunanistan ziyareti kapsamında Batı Trakya'yı da ziyaret edecek olması Türk azınlıkta büyük bir beklenti ve heyecan yarattı.


cumhurbaşkanı, yunanistan, erdoğan, alexis çipras, batı trakya
ÖNCEKİ Cübbeli'den Melih Gökçek'e şok sözler SONRAKİ İstanbul'da tartışma yaratan havuz yasağı