• USD  32,37
  • EURO  34,72
  • BORSA  10.208,65
  • ALTIN  2.398,90
SON DAKİKA

Erdoğan, Çankaya ve Yenimahalle için ne dedi?

Erdoğan, Çankaya ve Yenimahalle için ne dedi?

02 Ocak 2019 08:55

Cumhurbaşkanı Erdoğan, “Çankaya’yı almaya var mıyız?”, “Yenimahalle’yi almaya var mıyız?” diye yemin ettirdiği belirtildi.


Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın, 31 Mart yerel seçim Ankara adaylarını açıklarken, Çankaya ve Yenimahalle ilçeleri için yemin ettirdiği belirtildi. 

Hürriyet yazarı Abdülkadir Selvi, Erdoğan'ın gözünü, CHP'nin Ankara'da iddialı olduğu Çankaya ve Yenimahalle ilçelerine diktiğini belirtti. 

Selvi'nin yazısının bir bölümü şöyle: 

"Erdoğan bu sinyali almış olmalı ki tribünleri dolduran coşkulu gençlere, “Ankara, 31 Mart seçimlerinde rekor bir oyla sandıkları patlatacağız” diye seslendi. Mansur Yavaş’ın güçlü bir isim olması nedeniyle, AK Parti Ankara’da seçimleri kazanır mı kazanamaz mı tartışması yapılıyor ama Erdoğan o noktada değil. Tam aksine sandıkları patlatıp seçimleri rekor bir oyla almaya odaklanmış durumda. Bu arada benden duymamış olun ama Erdoğan, CHP’nin Ankara’daki iki belediyesi olan Çankaya ve Yenimahalle’ye göz dikmiş durumda. Partililere, “Çankaya’yı almaya var mıyız?”, “Yenimahalle’yi almaya var mıyız?” diye yemin ettirdi.

"ERDOĞAN’IN HEDEF GÖSTERDİĞİ İKİ İLÇE

"CHP çok akıllı bir iş yaparak başarılı olan iki belediye başkanının yıpranmasına izin vermeden erken açıkladı. Başarılı bir belediye başkanı olan Alper Taşdelen, Çankaya’da AK Parti’nin kadın adayı Amber Türkmen’le yarışacak. Çankaya’da Alper Taşdelen’in favori olduğunu söylemeliyim. Yenimahalle ise kıran kırana bir mücadeleye sahne olacak. CHP’li Yenimahalle Belediye Başkanı Fethi Yaşar sevilen bir isim. AK Parti onun karşısına üç dönem kuralı nedeniyle kaydırdığı Altındağ’ın başarılı belediye başkanı Veysel Tiryaki’yi koydu. AK Parti’nin aday tanıtım toplantısını izlerken, Melih Gökçek’in ayrılması üzerine kısa bir süreliğine Ankara Büyükşehir Belediye Başkanı olan Mustafa Tuna’ya gösterilen ilgi dikkatimi çekti."

YAZININ TAMAMI


chp, akp, erdoğan, çankaya, yenimahelle
ÖNCEKİ Okul kantinlerinde logosuz ürün satılmayacak SONRAKİ Türkiye'nin, Irak ve Suriye olmaması için...