• USD  32,28
  • EURO  34,79
  • BORSA  10.276,88
  • ALTIN  2.395,76
SON DAKİKA

Erdoğan çocuk ölümleri için konuştu

Erdoğan çocuk ölümleri için konuştu

05 Ocak 2018 09:14

Çocuklara yönelik cinayetlerle ilgili Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan da bugün açıklamalar yaptı. Erdoğan, dini eğitimi önemini vurguladı.


Erdoğan, soru üzerine şunları söyledi: Bu konunun izahı söz konusu değil. Bunlar cani. Bunlar insanlıktan nasibini almış değil. Yaşadıklarımız gerçekten, televizyon ekranlarında bunları izlediğimiz zaman acaba diyoruz medyayı mı suçlasak. Ya bunları gösterme. Bunu gördüğü zaman bazı vatandaşlarımız idam diyor. Ya sen nasıl yavrunu öldürürsün ya. Bazıları da kendini de öldürüyor. Ya kendini öldürsen ne yazar öldürmesen ne yazar. Ondan sonra ruhsal bunalım tartışması başlıyor. Buna toplumsal olarak vereceğimiz tepki çok çok önemli. Onları önce kendi akrabalarından yakınlarından başlamak üzere yalnızlığa itmek veya onları içinde bulundukları psikolojiden çıkarmak için önce onların adım atması gerekir. Nesillerimizi iyi eğitmemiz, iyi yetiştirmemiz gerekiyor. Bu noktada dini eğitimin de çok çok önemli olduğunu ifade etmem gerekiyor.

ACILI ANNE FERYAT ETMİŞTİ

Acılı anne, olay sonrası durumu yetkililere bildirdiğini belirterek feryat etmişti. Acılı anne "İki tane çocuğum öldü benim, emziği elimde kaldı. Kimsecikler sahip çıkmadı bana. Korudum, kolladım, sığınma evlerinde kaldım ama sahip çıkamadım çocuklarıma. Şu anda hiç kimsem yok. Kim sahip çıkacak bana, kim verecek o çocukların hesabını" demişti.


erdoğan, çocuk, eğitim, olay, yetkili, dini
ÖNCEKİ Dikkat ! Grip alarmı verildi SONRAKİ Büyük değişim için düğmeye basıldı