• USD  32,27
  • EURO  34,72
  • BORSA  10.045,74
  • ALTIN  2.410,98
SON DAKİKA

Erdoğan, Gül'ü mü suçladı?

Erdoğan, Gül'ü mü suçladı?

08 Aralık 2018 11:19

Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın, isim vermeden cumhur ittifakını bozmak isteyenlerden sözederken, Abdullah Gül'ü işaret ettiği belirtildi.


Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın "bazılarının" cumhur ittifakını bozmak için devreye girdiği sözleriyle kimi kastettiği konusunda tartışmalar sürerken, Hürriyet yazarı Hande Fırat, Erdoğan'ın, 11. Cumhurbaşkanı Abdullah Gül'ü işaret ettiğini ifade etti. 

Fırat'ın yazısının bir bölümü şöyle: 

"KİMMİŞ BU BAZILARI 

"Cumhurbaşkanı Tayyip Erdoğan, geçen salı günü havaalanında yaptığı açıklamada “Bazıları rahat durmaz, onlara bu fırsatı vermemek için cumhur ittifakını çok sıkı tutmamız lazım” demişti. O sözler, doğal olarak “Kim bu bazıları?” sorusunu gündeme getirmişti. Cumhur ittifakının bozulmasını isteyen bazı çevreler, iki partinin içinde de karşı olanlar gibi ihtimaller konuşulmaya başlanmıştı. O açıklamadan bir gün önce öğrendiğim görüşmeye atfen çarşamba günkü yazımda “Kim bu bazıları? Referandum sürecinde ve yeni sistemin ilk seçiminde millet ittifakının arkasında, yanında görünerek AK Parti yönetimini hayal kırıklığına uğratanlar mı? Hatta acaba bazıları arasında o dönemin “olası başrol ismi” de mi var? Kulislerde bazı görüşmelerden bahsediliyor” ifadesini kullanmıştım.

"GÜL’ÜN KILIÇDAROĞLU VE KARAMOLLAOĞLU GÖRÜŞMESİ

"Perşembe akşamı CNN Türk’te yayımlanan ‘Gece Görüşü’ programındaki meslektaşlarım her zamanki gibi hazırlıklı geldiler. Murat Çelik, Gürkan Hacır, Mehmet Şahin, hepsi Abdullah Gül’ün CHP Lideri Kemal Kılıçdaroğlu ile görüştüğünü söyledi. Abdulkadir Selvi ayrıntılı bilgi verdi, “Güncel siyasete girmediler, dış politika ağırlıklı, demokratik hukuk devleti ve ekonomiyi konuştular” dedi. Selvi, Kılıçdaroğlu görüşmesinden bir ay önce de Abdullah Gül’ün Saadet Partisi Genel Başkanı Temel Karamollaoğlu ile görüştüğünü söyledi. Ekim ayındaki Gül-Karamollaoğlu görüşmesinin ana gündemi 24 Haziran seçim sonuçlarıydı. Bir ay sonra kasım ayında ise Gül-Kılıçdaroğlu görüşmesi oldu."

YAZININ TAMAMI


erdoğan, cumhur ittifakı, abdüllah gül
ÖNCEKİ MEB, mescit projesine sponsor oldu SONRAKİ Fransa'da sarı yeleklilerin gösterileri başladı