• USD  32,42
  • EURO  34,81
  • BORSA  10.208,65
  • ALTIN  2.400,31
SON DAKİKA

Erdoğan: Hiçbir zaman kucaklaşmadan kaçmadık, onun için Türkiye ittifakı dedik

Erdoğan: Hiçbir zaman kucaklaşmadan kaçmadık, onun için Türkiye ittifakı dedik

02 Mayıs 2019 12:52

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, TOBB Genel Kurulu'nda konuşuyor. Erdoğan, "Biz hiçbir zaman kucaklaşmadan kaçmadık. İşte onun için 'Türkiye ittifakı' dedik, onun için 'Cumhur İttifakı' dedik" ifadelerini kullandı.


Erdoğan'ın açıklamalarından satır başları şöyle:

- Geçtiğimiz 17 yıldaki istikrar ve güven ikliminde gerçekleştirdiğimiz başarılar, bize önümüzdeki dönemde çok daha büyük başarılara imza atabileceğimize işaret ediyor.

-Birileri borçlanma rakamları üzerinden fırtına koparmaya çalışıyor, bunun farkındayız. Maruz kaldığımız bunca saldırıya rağmen kamu borç stokumuzun milli gelirimize oranı yüzde 13.7 düzeyindedir. Göreve geldiğimizde bu oran yüzde 60'ın üzerindeydi.

- Bazı sirk cambazları döviz rezervine yönelik gayri samimi açıklamalarla bir psikolojik olumsuz hava oluşturmanın gayreti içindedir.

- Seçimin birkaç ay öncesinde patates-soğan meselesini ne ile izah edeceğiz, bunların hepsi siyasi müdahale anlayışı değil midir? Patatesin-soğanın nasıl çürütüldüğünü gördük.

- Bir zamanlar toplu iğne bile üretemeyen bir ülkenin söz sahibi hâline gelmeye başlamasının, birilerini rahatsız ettiği açıktır.

- TOBB bu çatının altında kucaklaşmıyorsa bunun hesabını herhalde ben verecek değilim. Biz hiçbir zaman kucaklaşmadan kaçmadık onun için Türkiye İttifakı dedik, Cumhur İttifakı dedik. Bazıları Türkiye İttifakı ifademizi Cumhur İttifakımızın alternatifi gibi gösterek fitne çıkarma peşine düştü.

Ayrıntılar geliyor.


seçim, türkiye, erdoğan, siyasi, ittifak, cumhur
ÖNCEKİ Yeniden seçim olursa aynı adaylar yarışacak SONRAKİ KİT'lere düzenleme geldi; Albayrak'ın yetkileri arttı