• USD  32,44
  • EURO  34,74
  • BORSA  9.915,62
  • ALTIN  2.438,67
SON DAKİKA

Erdoğan: Kaşıkçı cinayetinin faili belli

Erdoğan: Kaşıkçı cinayetinin faili belli

14 Aralık 2018 12:16

Kaşıkçı cinayetine değinen Erdoğan, "Bunun failinin kim olduğu da bana göre belli.


Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, İslam İşbirliği Teşkilatı’na Üye/Gözlemci Devletlerin Anayasa ve Yüksek Mahkemeleri Birinci Yargı Konferansı’nda gündeme ilişkin önemli açıklamalar yaptı. Sincar ve Karacak operasyonuyla ilgili konuşan Erdoğan, 'Dün akşam operasyonları yaptık gerisi gelecek' mesajını verdi. Konuşmasının büyük bir bölümünde Kaşıkçı cinayetine değinen Erdoğan, "Bunun failinin kim olduğu da bana göre belli. Zira İstanbulumuza gönderilen 15 kişinin içinde olduğu çok açık net." dedi. Münbiç ile ilgili de net mesaj veren Cumhurbaşkanı Erdoğan, 'Açık konuşuyorum. Münbiç'i temizlemezseniz oraya da gireceğiz' diye konuştu.
İşte Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın açıklamalarından satır başları:

"Adaleti sadece zayıfların hak arama yöntemi olarak görmenin sonu, güçlülerin adaletsizliklerini haklı çıkartmaya kadar varır. Halbuki adalet asıl güçlüde olursa anlamlıdır. Güçlülerin erdemli, erdemlilerin güçlü olmadığı bir dünyada yaşadığımızı kabul etmek durumundayız. Bugün dünyada güçlü olanlar adaleti değil, sadece kendi çıkarlarını daha ileriye taşımanın peşindedir.


Tarih bize adalet çizgisinden sapan devletlerin yıkılışının kaçınılmaz olduğunu gösteriyor. Geçmişte dünyanın önemli bir bölümünde hükümran olmayı başarmış nice güçlü liderin ardından inşa ettiği her şeyin yıkılıp gitmesinin sırrı adalete dayalı bir düzen kuramamış olmasıdır. Maalesef bugün dünyanın pek çok yerinde özellikle de bölgemizde vicdanları kanatan zulümler yaşanıyor.

"KAŞIKÇI'NIN FAİLİ BANA GÖRE BELLİ"

Kısa bir süre önce basın dünyasından malum Cemal Kaşıkçı'nın İstanbul, hemen şuracıkta Suudi Arabistan Başkonsolosluğu'nda öldürülmesi olayı bir kenara atılacak konu değildir. Bunun failinin kim olduğu da bana göre belli. Zira İstanbulumuza gönderilen 15 kişinin içinde olduğu çok açık net. Olayın işlendiği, operasyonun yapıldığı yer de belli.

Tabi biz, bize gönderilen yetkililere şunu sorduk. 15'in içinde fail var. Bu faili siz biliyorsunuz. Ve siz bu faili çıkarmakta da mahirsiniz. Verdikleri cevap 'şu anda 18 kişiyi biz tutukladık.' Daha sonra bunu 22'ye çıkardılar. Peki, şimdi faili de ortaya çıkarın. 


erdoğan, operasyon, fail, münbiç, kaşıkçı
ÖNCEKİ Sincar'da 30 hedef vuruldu SONRAKİ Kadına yönelik o savunma artık tarih oldu