• USD  32,26
  • EURO  35,06
  • BORSA  10.319,96
  • ALTIN  2.467,33
SON DAKİKA

Erdoğan kendisine kötülük yapıyor

Erdoğan kendisine kötülük yapıyor

02 Mart 2016 09:36

İsmail Küçükkaya, FOX ekranlarında Erdoğan analizi yaptı. İşte o yazı.


İSMAİL KÜÇÜKKAYA YAZDI

Erdoğan'ı anlamak

Siz Cumhurbaşkanı olsanız nasıl davranırdınız?

Gerçekten çok çalışmışsınız; diyelim yollar, hastaneler, köprüler yapmışsınız...

Uzun yıllar Başbakan koltuğunda hizmet verdiniz ve sonra Köşk’e çıktınız. Çankaya yerine Saray'a taşınır mıydınız?

“Rejim değişti” der miydiniz? “Anayasa Mahkemesi kararını tanımıyorum, saygı da duymuyorum” der miydiniz? Başkanlık için bu kadar ısrar eder miydiniz?

Bu soruları ben de kendime soruyorum. Cumhurbaşkanını anlamak için kendimi yokluyorum. Hayır. Hayır, ben böyle davranmazdım.

Peki Erdoğan neden bunları yapıyor? Sizce neden?

Tartışılacağını bile bile AYM'ye tepkisini niye dile getirdi? Tartışılsın istiyor. O bir gündem mühendisi. Siyasetin gündemini hep kendisi belirlemeye çalışıyor. Kimseye alan bırakmamak için. Amacı başkan olmak. Sistemi beğenmiyor. Tıkanıklıkları göstermek için uğraşıyor. Çoğu kez krizi kendisi çıkarıyor. Kurtarıcı olmak için. Başkan olursa tam da kafasına göre bir sistemi olacak. Bence tek adamlık... Güçler ayrılığı yok, tam tersine. Sayın Cumhurbaşkanı itiraz istemiyor. Yargı dahil herkes ve her kurum onun dediğini yapsın. Ama demokrasi böyle işlemez ki.

Çoğulculuktur demokrasi, katılımcılıktır, itirazdır ve uzlaşmadır. Yargı bağımsızlığıdır, hukukun üstünlüğüdür. Erdoğan aslında toplumu kutuplaştırarak ve sistemi fazla zorlayarak sadece memlekete değil kendisine de kötülük yapıyor.

Keşke silkinse ve AK Parti'nin ilk dönemindeki günlere dönse. Reformcu, AB yolunda ilerleyen, liberal ekonomiye ve adalete dayanan o günlere. Sizce bunu yapar mı? Yapabilir mi?

Ve siz... Siz olsanız ne yapardınız?


recep tayyip erdoğan, fox, ismail küçükkaya, çalar saat
ÖNCEKİ Dünya paraları yorgan yapan Türk'ü konuşuyor SONRAKİ Sur'da öldürülen PKK'lının kimliği şok etti