• USD  32,27
  • EURO  34,97
  • BORSA  10.183,64
  • ALTIN  2.463,13
SON DAKİKA

Erdoğan: Meclis Başkanı seçiminden önce öyle bir niyetim yok

Erdoğan: Meclis Başkanı seçiminden önce öyle bir niyetim yok

20 Haziran 2015 22:15

Cumhurbaşkanı Erdoğan, "Hükümet kurma görevini Meclis Başkanlığı seçiminden önce verme gibi bir düşüncem yok" dedi.


Haberin Galerisi İçin Tıklayın

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Midyat Kasr-ı Nehroz Otel'de Birleşmiş Milletler (BM) Mülteciler Yüksek Komiseri Antonio Guterres ve sinema oyuncusu BM Mülteciler Yüksek Komiserliği Özel Temsilcisi Angelina Jolie'yi kabul etti.

Cumhurbaşkanı Erdoğan, görüşmenin ardından otel çıkışında gazetecilerin sorularını yanıtladı. Suriye ve Irak'tan Türkiye'ye sığınan mültecilerin durumuna değinen Erdoğan, "Muhacirler için kapılarımızı kapatmadık, kapatmayacağız. Yine ensar olmaya devam edeceğiz" dedi.

Bir gazetecinin "BM Mülteciler Yüksek Komiserliği Özel Temsilcisi Angelina Jolie ilk Türkiye'ye geldiğinde 10 binden fazla mülteci vardı. Şimdi 2 milyona yakın sığınmacı Türkiye'de var. Bu konu gündeme geldiğinde Jolie nasıl karşıladı? " sorusu üzerine Erdoğan, şunları söyledi:

"Anlattım bunu da kendisine hatırlattım. Bizim açık kapı politikamız ve kapıları hiçbir zaman kapatmadığımızı söyledim. Tel Abyad'tan yaklaşık 23 bin kişiyi kabul ettik. Bu birkaç gün içerisinde olan bir olaydır. Hemen kendilerini kapıları açarak aldık. Çünkü bombalar yağıyor. İnsanları ölüme terk edecek halimiz yok. Gelenler şartları normalleşen yerlerde tekrar geri dönüyorlar. Kobani'de olduğu gibi 60 bin insan geri döndü. Temenni ederiz ki burada da şartlar normale dönsün. O insanlar evlerine yurtlarını tekrar geri dönsün."

"Meclis Başkanı seçiminden önce böyle bir düşüncem yok"

Erdoğan, "Meclis Başkanı seçiminden önce Başbakan Ahmet Davutoğlu'na hükümeti kurma görevinin verileceği" yönündeki haberlere ilişkin soru üzerine, "Afedersiniz sağıra hakaret etmek istemiyorum. Duymaz uydurur. Bunların yaptığı iş budur. Meclis Başkanı seçiminden önce böyle bir düşüncem yok" diye yanıtladı.

"Birliğimizin zedelenmesine fırsat vermeyelim"

Cumhurbaşkanı Erdoğan Midyat'ta hayırsever Altunkaya ailesi tarafından yaptırılan Hacı Osman Altunkaya Camisi'nin açılış törenine de katıldı. Cumhurbaşkanı Erdoğan, burada yaptığı konuşmada "Biz Rabbimize dua ediyoruz. Ya Rabbi ülkemizi ezansız bırakma, camilerimizi cemaatsiz bırakma, ülkemizi camisiz bırakma. Gerçi dünya her yeriyle bizim için her yönüyle bir mescittir. Bunda hiç şüphe yok. Fakat şunu unutmayın, birliğimizin, beraberliğimizin aman zedelenmesine fırsat vermeyelim. Birbirimizi Allah için sevelim ve birbirimizi Allah için sevdiğimizde bu topluluğun içine ayrılık tohumu atılmaz, bu çok önemli." dedi.

Erdoğan Midyat Belediyesini ziyaret etti Erdoğan, açılış töreninin ardından geldiği Midyat Belediye Başkanlığı girişinde, Mardin Büyükşehir Belediye Başkanı Ahmet Türk, Midyat Belediye Başkanı Şehmus Nasıroğlu ve belediye çalışanlarınca karşılandı. Yaklaşık 15 dakika süren belediye ziyaretinin ardından, Kasr-ı Nehroz Oteli'nde Mardin'in sivil toplum kuruluşu temsilcileri ve kanaat önderleriyle görüştü. Muhabir: Aziz Aslan, İlhan Toprak


7 haziran seçimleri, chp, koalisyon, recep tayyip erdoğan, kemal kılıçdaroğlu, ahmet davutoğlu, devlet bahçeli, tbmm, siyaset, mhp, erdoğan, yeni hükümet, politika, meclis başkanı
ÖNCEKİ Lastik değiştiren işçinin ölümü kamerada SONRAKİ Cem Uzan'dan ilginç Genç Parti mesajı