• USD  32,48
  • EURO  34,82
  • BORSA  10.045,74
  • ALTIN  2.420,69
SON DAKİKA

Erdoğan: Mustafa Kemal'in başına gelenler benim başıma geliyor

Erdoğan: Mustafa Kemal'in başına gelenler benim başıma geliyor

28 Mart 2019 10:33

Cumhurbaşkanı Erdoğan A Haber canlı yayınında gündeme dair açıklamalarda bulundu.


Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, terör ile iltisakı bulunduğunu öne sürdüğü adayların duruma ilişkin "Birçoğunun künyesinde, GBT'sinde neler var neler yok bunları söyledim. YSK bu GBT olaylarını tam manasıyla çıkartmıyor. Bunların aday olamaması lazım. Herhalde sayı çok fazla olduğu için bunlarla baş edemiyor" yorumunda bulundu. Erdoğan "Bunların içinde terörle iltisaklı, ilgili olanlar varsa biz artık öyle 5,6,7 sene bekleyemeyiz. Anında gereğini yasal olarak, savcılıklar inanıyorum ki yapacaktır. Bu milletin parasını çarçur edecek olanlara buralar teslim edilmeyecektir. Bu işi vakit kaybetmeden götürmemiz lazım ki, yerelde de bu millet hak ettiği hizmeti alabilsin" ifadesini kullandı.

Daha önce anketlere güvenmediğini ifade eden Erdoğan, "Seçimde en ciddi yanılmayı anket şirketleri yaşayacak" diye konuştu.

Eski TBMM Başkanı Hüsamettin Cindoruk'un yerel seçimler için kullandığı "Parlamenter demokrasinin Cumhurbaşkanlığı Hükümet Sistemi'nden intikamı" nitelemesine tepki gösteren Erdoğan, "Ben Cindoruk'un yaklaşım tarzını, bunun bedelini ödeyecek. Öyle intikam dendiği anda, her ne kadar kendisi hukukçu olduğunu söylüyorsa bunun bedelini ödeyecek" dedi.

 


cumhurbaşkanı, tbmm, erdoğan, atatürk, cindoruk
ÖNCEKİ TRT'nin hatası bir kenti karıştırdı SONRAKİ İktidara yakın yazardan çarpıcı açıklama