• USD  32,34
  • EURO  34,81
  • BORSA  10.276,88
  • ALTIN  2.393,53
SON DAKİKA

Erdoğan patronlara işçi alın diye seslendi

Erdoğan patronlara işçi alın diye seslendi

07 Şubat 2017 13:54

Cumhurbaşkanı Erdoğan TOBB ekonomi şurasında bir konuşma yaptı. Erdoğan konuşmasında patronlara daha çok işçi alması konusunda çağrıda bulundu


İşte Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın konuşmasından satır başları:

20 bin kabul etmiş olsak. Demek ki hesap kolay olsun yani 29 bin olsa bin yapar. Ben şuna inanıyorum. İnanın bu işin öyle bir bereketi var ki. Abdülkadir Konukoğlu kardeşim kapıyı böyle açtığı zaman ardından Sabancı da gelecektir herhalde Kale Grubu da gelecektir. Zeynep Hanım da gelecektir ardından. Koç Grubu da boş durmayacaktır. Binlerce on binlerce insan çalıştığı için… Bu çağrıyı daveti yaptık. Bizim ne yapıp yapıp. Mart dönemi içinde işsizlikte. Gümbür gümbür aşağı çekmeliyiz.

 
Sanko Holding Yönetim Kurulu Başkanı ile Cumhurbaşkanı Erdoğan arasında yeni işçi alımına ilişkin esprili anlar yaşandı. Konukoğlu Erdoğan’ın yeni işçi alımına hız verilmesi isteği üzerine yerinden kalkarak, “Tüm varlığımızla yanındayız” dedi.  Bunun üzerine Cumhurbaşkanı “Konukoğlu en az yüzde 5 artıracağım diyor istihdamı. Yani 1000 kişi yapar. Bunun ardından Sabancı da gelecektir. Koç da boş durmayacaktır” diye konuştu.
‘MİLLİ BİR GÖREV TELAKKİ EDİYORUM’
IMF’le ilgili Davos’ta konuşuyorduk Strauss Kahn’a (dönemin IMF Başkanı) dedim ki siz para verdiniz bizi borçlandırdınız. Biz size bunu ödeyeceğiz. Ama siz bizi yönetmeyeceksiniz bizi. Bizi yönetmeye kalkarsanız kusura bakmayın. Ben buraya niye geldim ben Başbakan’ım. Yönetmeye kalkıyorsan yok. O gün bugün işi bitirdik.

23 milyar doları sıfırladık. Böyle geldik böyle gidiyoruz. Şimdi de inşallah bu işsizlik sarmalını hep beraber el ele vermek suretiyle tüm girişimcilerimiz sayın Başbakanımız gerek vergide gerek sigorta priminde hükümetin neler yapacağını söyledi. Bununla beraber el ele bu işi çözeceğiz. Bunun için de bugünden gecikmeden süratle eleman alımlarını başlatarak temennimiz o ki mart sonuna kadar Türkiye ciddi bir değişimi yakalamış olsun. Onun için milli bir görev telakki ediyorum.

 
Aşksız yürüyen beden diye bir ceset taşır. İşte mesele bu.  Burada dünyayı sırtında taşıyanlar var ben buna inanıyorum. Ülkeye ve millete hizmet. Yüreğinde halka hizmet hakka hizmettir duygusunu taşımayanın vay haline. Yunus Emre böylelerini cesede benzetiyor.

81 ilin valisi de bu işin temsilcisi olmasını istiyorum.

‘İSTİHDAM SEFERBERLİĞİ BAŞLATIYORUZ’
Bakınız küresel finans krizi başladığından bu yana Avrupa’daki istihdamda 6 milyon azalma oldu. Ülkemizde o tarihten 2016 ekime kadar 6.5 milyonun üzerinde ilave istihdam ortaya çıktı.

Rakamlarla ifade edecek olursak, iş gücümüz 27 milyon 67 bine yükseldi.

İstihdamda azalma yaşanıyor olması değildir. 2016’da istihdam 400 bin artarken iş gücündeki yükseliş 1 milyonu aşmıştır.

İşsizlik rakamlarında 500 bin kişilik bir artış oluyor. Son dönemde yaşadığımız gelişmelerin yol açtığı olumsuzluğun farkındayız.


Değerli kardeşlerim bugün de sizlerle birlikte bir istihdam seferberliğini başlatıyoruz. TOBB üyelerinin her birine yaptığım çağrı vardı. İşte bugün o çağrıyı güncelleyerek yapıyoruz. Birilerinin tartışmaya açtığı o çağrı sizlerce sahiplenildi. 2011’de yıllık 1 milyon 400 bin ilave istihdam ile rekor bir artışı hep birlikte yakaladık. Maden fevkalade bir durum ile karşı karşıyayız yeniden kolları sıvama zamanıdır. Bugün burada TOBB üyeleri nezdinde yeni bir istihdam seferberliği başlatıyoruz. 2011 yılındaki rekoru da geride bırakacağız.İnşallah yıl sonunda her ilin ve sektörün istihdam şampiyonlarını ödüllendireceğiz. Bugün başlattığımız istihdam seferberliğine tüm illerimizi katılmaya davet ediyorum. İllerimizde valilerimizin oda ve borsa başkanlarımızla birlikte bu meseleyi yakından takip etmesi bire bir markaj yapması gerekiyor.Mesleki girişimcilik eğitimleri gibi kampanyalarla 500 bin ilave istihdam çalışmaları yapmaktayız. Bunun için özel sektöre gereken desteği sağladık sağlıyoruz.Ben tabi bu toplantımıza konsey başkanlarımızdan oda borsa başkanlarımızdan sektör temsilcisi başkanlarımızdan temsilcilerin görüşlerini alarak devam ediyorum


işçi, konsey, koç, sabancı, erdoüan, istihdam
ÖNCEKİ Öğretmenlere kötü haber SONRAKİ Erdoğan-Trump telefonda görüştü