• USD  32,44
  • EURO  34,74
  • BORSA  9.915,62
  • ALTIN  2.438,67
SON DAKİKA

Erdoğan: Suudiler İstanbul'da yargılansın

Erdoğan: Suudiler İstanbul'da yargılansın

23 Ekim 2018 14:01

Erdoğan, Cemal Kaşıkçı olayının "planlı bir cinayet" olduğunu belirterek, bunun tümüyle açığa çıkması için 18 kişinin İstanbul'da yargılanması çağrısında bulundu.


Gazeteci Cemal Kaşıkçı olayını her türlü ayrıntılarıyla anlatan Cumhurbaşkanı Erdoğan, bunun “vahşi bir cinayet” olduğunu belirterek,  "Olaya karışan 18 tutuklunun İstanbul’da yargılanması” çağrısında bulundu.  Erdoğan, konunun birkaç güvenlik ve istihbaratçının üzerine yıkılmasının yeterli olmayacağını söyledi.

AKP Grup toplantısında konuşan Erdoğan, Suudi Kralının samimiyetinden kuşku duymadığını  ifade ederek şunları söyledi:

-Planlı bir operasyonun ürünü olduğu konusunda güçlü emaraler var. Bazı sorular var:  Tamamıyla olayla ilgili vasıflara sahip 15 kişi neden İstanbul’da toplandı?  Kimden emir alarak oraya geldiler? Başkonsolosluk binası neden hemen değil günler sonra incelemeye açıldı?  Öldürüldüğü kesinleşen kişinin cesedi neden halen ortada yok?  Yerli işbirlikçiye verildiği doğruysa bu yerli işbirlikçi kimdir?

- Bu sorular cevaplanmadan meselenin üstünün kapatılmasını düşünmesin kimse. Hadisenin kesinlikle planlı olduğu kesin. Bu konuyu birkaç güvenlik istihbaratçının üstüne yıkmak bizi rahatsız eder. Herkesten hesap sorulmalı.

-Suudi Arabistan'ın konsolosluğunda öldürüldüğü kesinleşen gazeteci Cemal Kaşıkçı cinayeti ile ilgili kapsamlı bir değerlendirme yapmak istiyorum. Cemal Kaşıkçı ilk olarak 28 Eylül Cuma günü saat 11:50'de konsolosluğa gidiyor. Kaşıkçı'nın bu ziyaretinin ekibe haber verildiği anlaşılıyor. Bir planlama çalışmaya başlıyor. Görevlilerden bazılarının acele ile ülkelerine gitmeleri, hazırlık çalışmalarının orada yapıldığına işaret ediyor. 1 Ekim'de 16:30'da operasyondan bir gün önce, 3 kişilik bir ekip tarifeli seferler İstanbul'a inip otele yerleşiyor sonra başkonsolosluğa gidiyor. 3 kişilik ikinci ekip yine İstanbul'a gelip otele yerleşiyor. 9 kişilik 3. ekip ise bir başka otele hareket ediyor. 15 kişiden oluşan bu ekip sabah 09:50 ile 11:00 arasında başkonsoloslukta buluşuyor. Kameradaki hard disk önce sökülüyor. Aynı gün erken saatlerde Londra'dan İstanbul'a dönen Kaşıkçı saat 13:08'de binaya giriyor.

Emniyet ve istihbarat derinlemesine araştırmaya başlarken savcılığımız da soruşturma açıyor. Derinleştikçe çok ilginç bilgilere ulaşılıyor. Çeşitli uçaklarla 15 Suudi güvenlikçi ve adli tıpçının ülkemize geldikleri görülüyor. Kaşıkçı'nın öldürüldüğü ile ilgili iddiaları önce tümüyle reddediyorlar.


akp, istanbul, erdoğan, suudi arabistan, cemal kaşıkçı
ÖNCEKİ 4 Kadın Zamanı için flaş karar SONRAKİ Erdoğan: Herkes kendi yoluna