• USD  32,20
  • EURO  35,01
  • BORSA  10.643,58
  • ALTIN  2.500,70
SON DAKİKA

Erdoğan: Terör yandaşlarını vatandaşlıktan çıkaralım

Erdoğan: Terör yandaşlarını vatandaşlıktan çıkaralım

05 Nisan 2016 17:46

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, avukatlarla buluşmasında konuştu. Erdoğan konuşmasından, "Terör örgütü yandaşlarını vatandaşlıktan çıkarmak dahil her önlemi almalıyız" dedi.


Erdoğan'ın açıklamalarından satır başları şöyle;

*  Tüm avukatlarımızı toplumsal hayatın her alnında aktif olarak görmek istiyorum.

* Avukatlarımızı toplumsal hayatın içinde çok daha aktif görmek istiyoruz. 

* Aynı durum gazeteci, akademisyen, doktor, öğretmen kimliği taşıyanlar için de geçerlidir. Son zamanlarda akamisyen olduğuna göre tutuksuz yargılansın. Ne demek! Suçluysa tutuklu yargılanacak. Bunların kararlılığı yargıda adaletin tecellisini de gerektirir.

* Bizim ülkemizde avukatlar kanaat önderi, milletin sözcüsü vazifesini gören insanlar konumundadır. Avukatlarımızın çözüm bekleyen sorunları mutlaka vardır. Bu sorunların çözümü konusunda da her zaman yanınızda olduğumun altını çizmek istiyorum.  

* Biz düşmanı bile arkasından vuran bir millet olmadık, özelliğimiz bu...

* Bizim gidecek başka bir vatanımız yok. 

* Batı dünyası Türkiye'yi savaş ülkesi gösterme gayretinde.

* Son seyahat. Brookings Enstitüsü'nde konuşmam var, malum yapılar gelmiş. 100-150 kişiler. Hayatta biraraya gelemeyecekler orada; PKK, PYD, ASALA, paralel devlet yapılanması ve Atatürkçü Düşünce Kuruluşu da orada. Kimisi YPG'nin paçavrasını sallıyor, paralel yapı temsilcisi orada; onlar birbirine girdi, öbür tarafta bizi destekleyen bir grup. Bağırdıkları kim Türkiye Cumhuriyeti Cumhurbaşkanı. Tablo açık ve net ortada. Kimler, kime, karşı nerede bir araya geliyor? Güvenlik güçlerinin müdahalesi söz konusu değil. Orası özgürlükler ülkesi. Obama'ya Twitter'dan ölüm tehdidi gönderen birisi 3 yıla mahkum oluyor. Özgürlükler ülkesi ya. Bana onca ölüm tehditleri oluyor, alsak alsak tazminat alıyoruz.

* ABD'de bu yapının nasıl bölücü örgütü mensuplarıyla, Ermenilerle koyun koyuna olduğunu son ziyarette bizzat yaşadık. Pusuda bekleyen paralel yapı mensuplarının nasıl içlerindeki kini, husumeti ortaya döktüklerini gayet iyi biliyoruz. Yalanın, riyanın, sahtekarlığın en üst seviyeye çıktığı bu yapıya karşı daima teyakkuz içinde olmalıyız. Aynı şekilde bölücü terör örgütüyle aynı hedefleri paylaşanlar kinlerini, nefretlerini sergiliyorlar. Akademisyen, gazeteci kimlikli olarak terör örgütü emrine girenlerin elinde bombası, silahı olanlardan farkı yoktur.

* Devletinde ve milletine ihanet içinde olanları sırtımızda taşımak zorunda değiliz. Güvenlik güçlerimi hassasiyetle görevlerini yürütüyor. Şehitlerimiz oluyor; ciğerimiz dağlanıyor. Şunu da biliyoruz, o araziler tabu kadastrosundaki tarla değildir. İmar girdiği zaman arsa olursa, vatan toprakları da şuheda kanıyla vatan olur. Bunun tarihi de böyle.

* Şu anda da işte bizim bu vatan topraklarımızı ne yazık ki, kendilerine göre operasyon yapıp da oraları tarla haline dönüştürmek isteyenlere karşı onlara gerekli ders veriliyor. Biz bir ölüyoruz ama 10 da, 20 de, 30 da onlardan öldürüyoruz. Terör örgütü yandaşlarını vatandaşlıktan çıkarmak dahil her önlemi almalıyız. Bizim gidecek başka bir vatanımız yok. Batı dünyası bir alem. Sanki, 4 tane ilde olanlar tüm Türkiye'de oluyormuş gibi gösterme gayretindeler.


recep tayyip erdoğan, cumhurbaşkanı, akademisyenler, erdoğan terör, erdoğan son dakika, terör örgütü yandaşları, vatandaşlıktan çıkarma
ÖNCEKİ Kılıçdaroğlu'ndan Aile Bakanına sert sözler SONRAKİ Panama belgeleri depremi... İzlanda Başbakanı istifa etti!