• USD  32,36
  • EURO  34,79
  • BORSA  10.270,34
  • ALTIN  2.394,48
SON DAKİKA

Erdoğan: Terörle aranıza mesafe koyun

Erdoğan: Terörle aranıza mesafe koyun

09 Eylül 2015 20:33

Cumhurbaşkanı Erdoğan, HDP'ye 'Terörle aranıza mesafe koyun" çağrısı yaptı. MHP'ye de "Siyasette hesaplaşmanın yeri sokak değil sandıktır" dedi. Erdoğan, "Millet olarak bu ateşi ülkenin her tarafına yaymak isteyenlerin oyununa gelmeyeceğiz" mesajını verdi.


AB Konseyi Başkanı Tusk ile görüşmesi sonrası basın toplantısında konuşan Cumhurbaşkanı Erdoğan, siyasetçileri 'sorumlu' davranmaya çağırdı. HDP'yi de isim vermeden eleştirdi. Erdoğan, HDP Eş Genel Başkanı Demirtaş'ın HDP binalarına saldırılar sonrası yaptığı açıklamaya atıfta bulunarak,  'Görevlendirilmiş çeteler, karşılık vermek hakkınızdır' gibi tehditkar ifadelerin iyi niyetle ilgisi olabilir mi?" diye sordu. 

Erdoğan şöyle devam etti:

"Parti binalarına saldırıları tasvip etmiyorum, müsebbiplerini de kınıyorum. Bunlarla ilgili adli süreç işletilecektir. Bizim gösterdiğimiz bu net tavrı, onların da kamu binalarımıza, güvenlik görevlilerimize, özellikle de kamu ve vatandaşların araçlarına, canlarına karşı da göstermelerini bekelrdim. ama böyle bir yaklaşımı göremedik. Tam tersine eş genel başkanı açıkça sırtlarını terör örgütlerine dayadıklarını söylemektedileri Bir belediye başkanı iç savaştan bahsediyor. Ne demek ya.. Sen bu yetkiyi nereden alıyorsun. Olsa olsa dağdaki teröristlerden alıyorlardır. Terör örgütüyle arasına mesafe koymakta zorlanan bu partiye bir kez daha sesleniyorum, tercihinizi yapın. Demokrasinin mi terörün mü yanındasınız? Mücadelenizi siyaset aracılığıyla mı silahla, bombayla, şiddetle, kanla mı yürüteceksiniz? Demokrasinin yanındaysanız, siyasetinizi ve söyleminizi asla paylaşmasam da bu duruşunuza sonuna kadar saygı duyarım, sonuna kadar desteklerim. Ama terörün yanında saf tutarsanız onun bedelini ödemeye göze alacaksınız."

Cumhurbaşkanı, "Siyasetin diliyle konuşanla siyasetin diliyle konuşuruz. Buradan terörle arasına mesafe koyamayan bu partiye bir kere de çağrı yapıyorum. Mücadelenizi siyasetle mi yürüteceksiniz? Silahla, şiddetle, kanla mı yürüteceksiniz.? Ya demokrasinin yanındasınız ya da terörün" dedi.  

MHP'ye de çağrıda bulunan Erdoğan, "Bu sözlerim sadece bölücü örgütün güdümündeki parti için değil son günlerde ciddi savrulma yaşayan diğer parti için de. Siyasette hesaplaşma yeri sokak değil sandıktır. 1 Kasım'da sandıklar ortaya gelecek. Orada bu hesaplaşmayı yapabilirsiniz. Millet bu ateşi ülkenin her tarafına yaymak isteyenlerin oyununa gelmeyeceğiz" dedi. 


hdp, recep tayyip erdoğan, cumhurbaşkanı, terör, cizre, 1 kasım
ÖNCEKİ Aziz Yıldırım: Bu adamı oynatmayacaksın! SONRAKİ Ülkü ocakları: Biz saldırmadık