• USD  32,34
  • EURO  34,81
  • BORSA  10.276,88
  • ALTIN  2.393,53
SON DAKİKA

Erdoğan'a suikast davasında karar

Erdoğan'a suikast davasında karar

04 Ekim 2017 14:56

31 sanığa 4'er kez ağırlaştırılmış müebbet hapis cezası verildi. Davada, bir numaralı sanık Fetullah Gülen ile Burkay Karatepe ve Özcan Karacan'ın dosyasının ayrılmasına karar verildi.


4 Ekim 2017 14:27 
Erdoğan’a suikast girişimi davasında karar çıktı
PAYLAŞ
TWITTER
 
x
PaylaşTweetlePaylaşPaylaşGönder
Muğla'da, Fetullahçı Terör Örgütü'nün (FETÖ) darbe teşebbüsü sırasında Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'a yönelik suikast girişimi ve iki polisin şehit edildiği saldırıya ilişkin 2'si firari, 43'ü tutuklu 47 sanığın yargılandığı davada karar açıklandı.

34 sanığa 4'er kez ağırlaştırılmış müebbet hapis cezası verildi. Eski Tuğgeneral Gökhan Sönmezateş de ağırlaştırılmış müebbet hapis cezası alan isimler arasında.

GÜLEN DAHİL 3 KİŞİNİN DOSYASI AYRILDI

Eski Yarbay Hüseyin Yılmaz beraat 


ederken, bir numaralı sanık Fetullah Gülen ile Burkay Karatepe ve Özcan Karacan'ın dosyasının ayrılmasına karar verildi.

Mahkeme Başkanı Emirşah Baştoğ, 30 sayfalık kararı okumaya devam ediyor.

'SON SÖZÜMÜ ANKARA'DA SÖYLEYECEĞİM'

Sanıklardan Cumhurbaşkanlığı eski Başyaveri Ali Yazıcı mahkeme başkanının son sözünü sorması üzerine, "Son sözümü Ankara'daki çatı davada söyleyeceğim. Şu anda konuşmayacağım" dedi.

15 Temmuz'daki darbe girişimi sırasında, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın Marmaris'te kaldığı otele saldırı düzenleyen Özel Kuvvetler ve Muharebe Arama Kurtarma (MAK) timlerinde görevli 1'i firari 37 darbeci askerin de aralarında bulunduğu 43'ü tutuklu 46 sanığın yargılandığı Muğla 2'nci Ağır Ceza Mahkemesi'ndeki davanın duruşmasına bugün tekrar başlandı. Sanıklardan Çiğli 2'nci Ana Jet Üs Komutanlığı'nda görevli Albay Ramazan Elmas'ın dosyasının ayrılması üzerine yargılanan sanık sayısı 47'den 46'a indi. Yoklamayla başlayan duruşmada, tümamiral Tezcan Kızılelma, tuğamiral Ünsal Coşkun ve bu davadan tutuksuz yargılanan yarbay Hüseyin Yılmaz, SEGBİS sistemi üzerinden duruşmaya katıldı.


muğla, erdoğan, mahkeme, çiğli, suikast, karar, segbis, ramzan elmas
ÖNCEKİ Rus kadına Türk sevgiliden şok SONRAKİ İstanbul'da Minibüs ücretlerine zam