• USD  32,44
  • EURO  34,74
  • BORSA  9.915,62
  • ALTIN  2.438,67
SON DAKİKA

Erdoğan'dan flaş yurtdışı operasyon mesajı

Erdoğan'dan flaş yurtdışı operasyon mesajı

12 Aralık 2018 13:46

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, "Fırat'ın doğusuna operasyona birkaç gün içinde başlayacağız." dedi.


Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Beştepe Millet Kongre ve Kültür Merkezi'nde düzenlenen Türk Savunma Sanayii Zirvesi'nde konuştu.

Zeytin Dalı ve Fırat Kalkanı’nda hiçbir destek gelmeden operasyonları gerçekleştirdiklerini ifade eden Erdoğan, “Operasyonlar savunma sanayiinde gücümüze güç kattı.” dedi.

Bugün eğer terörle mücadelede bu neticeler alınabiliyorsa bunun tek nedeninin lojistik desteğin gelmesi olduğunu ifade eden Erdoğan, “Kusura bakmayın Batı’dan bir şey gelmez. Hep kapılardan döndürüldük. Kötü komşu bizi ev sahibi yaptı. Özel sektörümüz çıktı ortaya, insansız hava aracını da silahlı insansız hava aracını da yaptı. Şimdi daha da ileri gidecekler, buna inanıyorum. Çok daha güçlüsünü yapacaklar.” dedi.

ÇOK OYALANDIK

Erdoğan, “Suriye’nin kuzeyi bizim güneyimiz. Terör koridorunu orada inşa etmenin gayreti içindeler. Biz ‘bunlar teröristtir’ diyoruz. Başta ABD ‘bizim stratejik ortaklarımız terörist değildir’ diyor. Kendi göbeğimizi kendimiz keseceğiz. Her şeyimizle güçlü bir orduya sahibiz. Ne zaman Suriye’de sahaya indik, gidişat o zaman değişti. Ama çok oyalandık.” dedi.

Münbiç’te hala netice alınamadığını belirten Erdoğan, “Şimdi açıklama yaptı Sayın Başkan, diyor ki '30 günde bunların tamamını temizleyeceğiz.' Göreceğiz. Temenni ederiz ki temizlesinler. Münbiç'te inkarı mümkün olmayan bir oyalama taktiği uygulanmıştır. Şu anda hala uygulanıyor.” diye konuştu.

DEAŞ'A KARŞI

Erdoğan şunları söyledi:

“Amerikalılar yüzümüze karşı olumlu konuşmalarına rağmen DEAŞ'a karşı bölücü terör örgütünün unsurlarını sahaya sürmeyi tercih etti. Son olarak 30 bin teröristi bölgede eğitme adımlarını atmaya başladılar. Diyorlar ki 'Yok böyle bir şey.' Tüm dünya medyası bunu tespit etmiştir. Hepsinin elinde bu bilgiler var. Bu doğru mu? Ne yaptığınızın farkında mısınız?

Bölücü terör örgütü ile olan ilişkilerini her geçen gün daha da ileriye taşıdılar hatta birlikte bayrak, tabii onların paçavralarını, sallıyorlar. Kiminle yan yana? Kendi bayraklarıyla o paçavralar yan yana. Ortak devriye, ortak eğitim aşamasına kadar getirdiler bu işi.”

HAREKATIMIZA BİRKAÇ GÜN İÇİNDE BAŞLAYACAĞIZ 

Fırat’ın doğusu ile ilgili ikazlarını yaparken aynı zamanda hazırlıklarını da tamamladıklarını belirten Erdoğan, “Fırat'ın doğusunu bölücü terör örgütünden kurtarmaya yönelik harekatımıza birkaç gün içinde başlayacağımızı ifade ettik, ediyoruz.” dedi.

KİMİ UYUTUYORSUNUZ

ABD'nin kurduğu radar ve gözlem noktalarının hedefinin, Türkiye’yi teröristlerden değil, teröristleri Türkiye'den korumak olduğunun aşikar olduğunu söyleyen Erdoğan, “Bölücü terör örgütünün Suriye koluna verilen silahlarla ilgili itirazlarımıza 'ağır silah vermedik' dediler. Mevcutları da 'DEAŞ tehdidinin ortadan kalkması ile toplayacakları sözüyle mukabele ettiler. Kimi uyutuyorsunuz.” dedi.


erdoğan, abd, daeş, operasyon, fırat'ın doğusu
ÖNCEKİ Kızılay'a kayyum atandı SONRAKİ Ebru Gündeş son kez uyarıldı