• USD  32,44
  • EURO  34,74
  • BORSA  9.915,62
  • ALTIN  2.438,67
SON DAKİKA

Erdoğan’dan Putin’e: Dayanışmamız geleceğe yönelik güvenimizi de artırıyor

Erdoğan’dan Putin’e: Dayanışmamız geleceğe yönelik güvenimizi de artırıyor

13 Kasım 2017 18:49

Cumhurbaşkanı Tayyip Erdoğan, ile Rusya Devlet Başkanı Vladimir Putin görüşmesi başladı. Görüşmede, S-400, Suriye ve Irak'taki gelişmelerle birlikle terörle mücadele ele alınacak.


Cumhurbaşkanı Tayyip Erdoğan, ile Rusya Devlet Başkanı Vladimir Putin görüşmesi başladı. Görüşmede, S-400, Suriye ve Irak'taki gelişmelerle birlikle terörle mücadele ele alınacak. Cumhurbaşkanı Rusya'dan sonra Kuveyt ve Katar'da temaslarda bulunacak. Görüşme Türkiye saati ile 17.20'de başladı. 

Cumhurbaşkanı Erdoğan, Putin ile baş başa görüşmesinde, "Gerek bölgede ikili ilişkilerimiz, bunun yanında bölge sorunlarına yönelik dayanışmamız, geleceğe yönelik güvenimizi de artırıyor" dedi.

Erdoğan, "Özellikle bu normalleşme süreci içerisinde gerçekten yoğun bir şekilde bir araya gelişimiz, Türkiye ve Rusya Federasyonu arasındaki ilişkileri daha da güçlendirecek." ifadesini kullandı.

 
 
"İlişkilerin tümüyle eski haline döndüğünü söyleyebiliriz"


Türkiye ile Rusya arasındaki ilişkilerin artık tümüyle eski haline döndüğünü söyleyen Rusya Devlet Başkanı Putin, şunları söyledi:

"Ticaret hacmimiz, geçen yıl yaşanan düşüşten sonra bu yılın ilk 8 ayında yüzde 30'dan fazla arttı. Türkiye ve Rusya, Suriye krizi dahil olmak üzere tüm konular üzerinde birlikte çalışıyor."

Görüşmeye, Genelkurmay Başkanı Orgeneral Hulusi Akar, Dışişleri Bakanı Mevlüt Çavuşoğlu ve Cumhurbaşkanlığı Sözcüsü İbrahim Kalın da katılıyor.

PYD'NİN KATILACAĞI TOPLANTI ERTELENMİŞTİ

Moskova yönetimi Soçi'de yapılacak, Suriye toplantısına PYD'yi de davet etmiş, Ankara'nın tepki göstermesi üzerine o toplantı ertelenmişti. Görüşmede bu konunun da ele alınması bekleniyor.

Kritik ziyaret öncesi yazılı bir açıklama yapan Cumhurbaşkanlığı Sözcüsü İbrahim Kalın, "İkili ilişkiler başta olmak üzere, Suriye ve bölgesel konular ele alınacak" dedi.

Kalın, Rusya ile ticaret hacmini 100 milyar dolara çıkarma hedefini gerçekleştirmeye yönelik çalışmaların da kararlılıkla sürdürüldüğünü belirtti.

İKİNCİ DURAK KUVEYT ARDINDAN KATAR


Erdoğan, Rusya'nın ardından, körfez krizinde arabulucuk yapan Kuveyt’i ziyaret ederek, Kuveyt Emiri el-Sabah ile bir araya gelecek. 

Cumhurbaşkanı'nın 3. ve son durağı ise Katar olacak. Erdoğan, Türkiye-Katar Yüksek Stratejik Komite üçüncü toplantısına katılacak. Ziyarette körfez krizi de gündemde olacak. 

Kalın, "Türkiye, bu gerginliğin bir an önce barışçıl yollardan çözüme kavuşturulmasını arzu etmektedir" açıklamasında bulundu.


recep tayyip erdoğan, putin, rusya, erdoğan, s-400
ÖNCEKİ ÖSYM'den flaş KPSS tercih duyurusu SONRAKİ Melih Gökçek: Allah, dünya görüşü bu kadar dar olanların eline Ankara'yı düşürmesin!