• USD  32,20
  • EURO  35,01
  • BORSA  10.643,58
  • ALTIN  2.500,70
SON DAKİKA

Erdoğan'ın danışmanına cevap vermek istemem...

Erdoğan'ın danışmanına cevap vermek istemem...

02 Mart 2016 15:48

Başbakan Ahmet Davutoğlu, Sur'a yürüyüş çağrısı yapan HDP Eş Genel Başkanı Selahattin Demirtaş'ı eleştirdi. Erdoğan'ın danışmanının attığı mesaja cevap vermek istemedi.


Başbakan Davutoğlu, "Demirtaş’ın nasıl halkı teşvik ettiğini herkes biliyor. Nice olaylarda devleti katil tanımladığını biliyor, bunlar Demirtaş’ın sicilidir. Diyarbakır’da provokatif açıklamalarına devam ediyor. Bunların ağzından silahı bırakın sözünü duydunuz mu? Oraya gideceklermiş de yürüyeceklermiş de. Bunların meselesi teröristlerle işbirliği yapmak. İzin vermeyiz, söylediklerimizin ne kadar ciddi olduğunu herkese zamanla görüyor" dedi.

"MİT haberlerinde bir casusluk söz konusu. Esas itibariyle konu Bayırbucak Türkmenleri'ne gönderilen yardım malzemeleriyle ilgilidir. Konu iki gazetecinin görüş beyan etmesi değildir. Ortada açıkça Türkiye Cumhuriyeti devletine yönelik bir faaliyet söz konusudur. Bununla ilgili gizli kalması gereken belgeleri yayınlayarak, tekrar konuyu gündeme getirerek, belgeleri yayınladılar. Politikamızı eleştirebilirler ama dünyanın her yerinde devletin güvenliği söz konusu ise bu operasyonun gizliliği garanti altına alınmıştır. Bu belgeleri onlara verenlerin amaçları açıktır."

"Tutuksuz yargılamanın esas olduğunu söylemiştim. Şimdi ortada yürüyen bir dava var, yapılan müraacatı değerlendirdik, bireysel başvuru hakkını biz getirdik. Pişman da değiliz. Davanın esası gizli belgeleri ifşa etmek suretiyle bir dava sürüyor. Bunun basın özgürlüğü davası olarak yansıtılması yanlış." 

"Gizli belgeleri açıkladılar. Yargı süreçleri tamamlanmadan Anayasa Mahkemesi’ne başvurulamaz. Bütün süreçleri tamamlanıp son olarak Anayasa Mahkemesi'ne gidebilir. AYM’nin yetkisini aşan bir tutum var. Hepimizin bilmesi gereken husus var ki, hepimizi sınırlayan bir anayasa var. Yürüyen bir davaya müdahil olunmuş görüntüsü hakkı kimsede yoktur."

"Bütün yargı süreci AYM'ye bağlanamaz. Davayı etkilemeye kimsenin hakkı yok. Hukuki sistem hepimizi sınırlar, herkes riayet edecek. Siyasiler eleştiriden azade değilse yargı da değildir. Mahkemelerin kararı eleştirebilir. Temek hukuk prensiplerine herkesin saygı göstermesi esastır. Bireysel başvuru için ilkeler konulmalı. Yetki aşımı olacaksa doğru tanımlanmalı."

'TAVİZ VERMEYİZ' 

"Sokağa çıkma yasağı kaldırıldı. En başından söyledim, taviz vermeyiz. Kimin elinde silah varsa o silahı bırakıncaya kadar gereken yapılacaktır. Sokağa çıkma yasağının uzun sürmesi, teröre bulaşmamış vatandaşlarımızın zarar görmemesi içindir. Çağrıda bulunuyoruz; içeride olanlar çıksınlar. Sivil vatandaşsa zaten çıkabilirler, suçlular teslim olsunlar. Mutlaka operasyon yapmak için bir adımımız yok. Nerede kamu düzenini tehlikeye sokacak alanlar varsa operasyon yapıyoruz ve 'teslim olun' çağrısı yapıyoruz."

"Demirtaş’ın nasıl halkı teşvik ettiğini herkes biliyor. Nice olaylarda devleti katil tanımladığını biliyor, bunlar Demirtaş’ın sicilidir. Diyarbakır’da provokatif açıklamalarına devam ediyor. Bunların ağzından silahı bırakın sözünü duydunuz mu? Oraya gideceklermiş de yürüyeceklermiş de. Bunların meselesi teröristlerle işbirliği yapmak. İzin vermeyiz, söylediklerimizin ne kadar ciddi olduğunu herkese zamanla görüyor. Teslim oldukları anda olay bitmiştir. Sur’u en iyi şekilde inşa edeceğiz."


selahattin demirtaş, recep tayyip erdoğan, ahmet davutoğlu, numan kurtulmuş, mustafa akış
ÖNCEKİ Arınç'tan Anayasa Mahkemesi'ne sürpriz destek SONRAKİ Erdoğan'dan Demirtaş için savcılara çağrı