• USD  32,26
  • EURO  34,93
  • BORSA  10.173,42
  • ALTIN  2.440,47
SON DAKİKA

Erdoğan'ın hedefinde yüzde 32 kararsızlar var

Erdoğan'ın hedefinde yüzde 32 kararsızlar var

03 Kasım 2017 12:11

AK Parti, ‘yüzde 50 artı 1’i’ yakalamak için başlatılan çalışmalar çerçevesinde, ‘gri alan’ olarak tanımladıkları kararsızlara yöneliyor.


Belediye başkanları operasyonunun, İstanbul’daki birkaç ilçe dışında tamamlandığı iddia edildi

AKP, önümüzdeki iki yıl içinde art arda yapılacak seçimlere yönelik olarak yeni stratejisinin ipuçlarını vermeye başladı. AKP, ‘yüzde 50 artı 1’i’ yakalamak için başlatılan çalışmalar çerçevesinde, ‘gri alan’ olarak tanımladıkları kararsızlara yönelirken bu kapsamda ‘dil ve üslup’ uyarılarında da bulunuyor.

Hürriyet'te yer alan habere göre, AKP kulislerine göre, iktidar partisinin bir süreden beri üzerinde çalıştığı ‘yeni dönem stratejileri’ birer birer ortaya çıkmaya başladı. İl başkanlığı ve belediye başkanlıklarında yapılan değişiklikler, son bir ay içinde önemli gündem oluştururken, parti yönetimi belli başlı konularda ‘dil ve üslup’ uyarılarında da bulunuyor.

Mesafeli duruyorlar

İYİ Parti kurulmadan önce yapılan araştırmalarda, kararsızların oranının yüzde 32’ye çıktığı ve mevcut partilere mesafeli durdukları saptandı. Kararsızların bu oranla, AK Parti’nin iktidara geldiği dönemdeki orana yaklaştığı, bu tür kararsızların yeni parti oluşumlarını ortaya çıkardığı ve oyların buraya evrildiği yorumları yapıldı.

Bu çerçevede ‘merkez sağ ve liberal’ seçmenin partiyle bağının yeniden kurulması için planlama yapılıyor. AK Parti kulislerinde, 29 Ekim kutlamalarında Atatürk’e yönelik coşkulu dil ve ifadelerin kaynağının da bu olduğu iddia ediliyor. Cumhuriyet ve Atatürk’le sorunu olmayan muhafazakâr seçmenin partiden uzaklaşmasını önlemek için bir dizi önlem alındığı dile getiriliyor. 

Haberin devamı için tıklayın


akp, atatürk, cumhuriyet, iyi parti, yüzde 32
ÖNCEKİ Atatürk'e hakaretten aldığı cezaya tahliye kararı SONRAKİ Fatih Portakal'ın sözleri nasıl çarpıtıldı ?