• USD  32,51
  • EURO  34,92
  • BORSA  9.716,77
  • ALTIN  2.438,47
SON DAKİKA

Erdoğan’ın ruhsat iddiasına CHP’li Tanal’dan yanıt

Erdoğan’ın ruhsat iddiasına CHP’li Tanal’dan yanıt

08 Ağustos 2019 11:39

İktidara yakın medya, Erdoğan’ın başkanlığında yapılan MYK toplantısında 195 bin ağacın kesildiği Kaz Dağları konusunda kurmaylarına talimat verdiğini yazarken, maden ruhsatının 2001 yılında CHP tarafından verildiğine ilişkin sözlerine yer verince bu iddiaya ilk yanıt Mahmut Tanal’dan geldi.


(Turkiyegundemi.com Özel Haber)

İktidara yakın medya, Cumhurbaşkanı Tayyip Erdoğan’ın başkanlığında yapılan MYK toplantısında,   TEMA’nın verilerine göre, 195 bin ağacın kesildiği Kaz Dağları konusunda kurmaylarına talimat verdiğini yazarken, maden ruhsatının 2001 yılında CHP tarafından verildiğine ilişkin sözlerine yer verince bu iddiaya ilk yanıt CHP İstanbul Milletvekili Mahmut Tanal’dan geldi.  

CHP’nin 2001 yılında iktidar olmadığını hatırlatan Tanal,“ Maden arama ruhsatı hiçbir dönemde belediyeler tarafından verilmedi. Çünkü belediye sınırları dışında olup valilik ve bakanlıklar yetkisinde hep oldu” dedi.  Tanal,  algı yaratma dönük bu iddialara artık kimsenin kanmadığını vurguladı.

 Türkiye Gazetesi’nde yer alan haber şöyle.

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, AK Parti MYK toplantısında, tartışmalara sebep olan Kaz Dağları konusunda kurmaylarına talimat verdi.

Edinilen bilgilere göre, maden sahası ile ilgili yapılan tartışmaların bir manipülasyon olduğunun altını çizen Erdoğan, bu olayın takipçisi olacağını söyleyerek, bir eksiklik varsa gereğinin yapılmasını istedi.

Toplantıda bu madene ruhsatın 2001 yılında CHP’li belediye tarafından verildiğinin belirtilmesinin ardından Cumhurbaşkanı Erdoğan “Bu konu neden buraya kadar geldi? Bunun bizimle ne alakası var? Anlayabilmiş değilim. Daha o zaman AK Parti bile kurulmamıştı. Birileri bu olayı manipüle ediyor” diye konuştu.

Cumhurbaşkanı Erdoğan, Kaz Dağları çevresini daha önce gezdiğini belirterek yakın zamanda oraya tekrar gideceğini kaydetti.  Bu arada toplantıda AK Parti’nin 18’inci kuruluş yıl dönümü kutlamaları da gündeme geldi. 14 Ağustos’tun Kurban Bayramı’na denk gelmesi sebebiyle kutlamaların bir hafta ertelenmesine karar verildi.

(Turkiyegundemi.com Özel Haber)


haber, erdoğan, politika, mahmut tanal, kazdağları
ÖNCEKİ Alpay Antmen: 33 FETÖ okulu MEB teşviğinden yararlanıyor SONRAKİ Suriye, Türkiye ve ABD'nin güvenli bölge kararını reddetti!