• USD  32,44
  • EURO  34,74
  • BORSA  9.915,62
  • ALTIN  2.438,67
SON DAKİKA

Erdoğan'la ilgili skandal sözler

Erdoğan'la ilgili skandal sözler

09 Eylül 2020 14:37

Fransa Cumhurbaşkanı Emmanuel Macron AB'ye skandal bir çağrıda ve "Biz, Avrupalılar olarak, Erdoğan'a karşı katı ve güçlü olmalıyız." dedi. Macron'un açıklamarına ilk sert tepki ise AK Parti'den geldi.


AK Parti Sözcüsü Ömer Çelik, Macron'un sözlerine sert tepki gösterdi.

Sosyal medya üzerinden açıklamada bulunan Çelik, "Macron 'sorunumuz Türk halkıyla değil Erdoğan’la' demiş. Sömürgecilerin eski ve ahlaksız bir oyunudur bu. Halkları sömürmek içi sahte sevgi gösterisi sunar ama vatansever liderleri hedef alırlardı. Sömürgeci kafanın Cumhurbaşkanımızı hedef alması bizim için gururdur." dedi.


Çelik, açıklamasının devamında şu ifadelere yer verdi:

Bizim sizin gibi sömürgeci kafalarla sorunumuz var Bay Macron. Acı çektirdiğiniz haklarla ve sömürmek istediğiniz halklarla insani ve kardeşlik bağımız var. O yüzden sizinle karşı karşıyayız. Tehdit dili kullandığınız ülke Türkiye’dir. Türkiye size en uygun cevapları verecektir.

Siz Bay Macron burayı kolayca kandırabileceğiniz kabile devletleri ile karıştırmayın. Bu ülkenin seçilmiş Cumhurbaşkanı ile halkını ayırmaya kimsenin gücü yetmez. “Erdoğan ayrı, Türk halkı ayrı” diyerek oynadığınız oyunu defalarca Afrika’da oynadığınızı biliyoruz.

Fransa gibi bir devleti bugünkü başarısız duruma düşüren Macron’dur. Macron Fransa’yı yönetme beceriksizliğini dış politika saldırganlığı ile örtbas etmeye çalışıyor. Macron, Hafter’in toplu mezarlarından sorumludur.
Macron şimdi Yunanistan’ı kullanarak Doğu Akdeniz’de sömürgecilik oyunu oynamaya çalışıyor. Suriye’de deneyip berbat ettiği oyunu Akdeniz’e taşımaya çalışıyor. Cumhurbaşkanımız bu saldırganlığa izin vermediği için Cumhurbaşkanımızı hedef alıyor.


 


ÖNCEKİ Tecavüz mağduruna 100 bin TL tazminat SONRAKİ Corona Saray'a sıçradı: Arınç da virüse yakalandı