• USD  32,20
  • EURO  35,01
  • BORSA  10.643,58
  • ALTIN  2.500,70
SON DAKİKA

Ergenekon gecekondusu kebapçı oldu

Ergenekon gecekondusu kebapçı oldu

22 Nisan 2016 14:48

Ergenekon soruşturmalarının başlangıç noktasını oluşturan el bombalarının bulunduğu gecekondu artık kebapçı oldu.


Ergenekon Davası'nda kararın Yargıtay tarafından usul ve esastan bozulması gündeme damga vurdu. Türkiye'yi sarsan bu en önemli davasının başladığı yer olan Ümraniye'deki o gecekondunun 9 sonraki hali de tıpkı dava gibi çok farklı.

Yargıtay 16. Ceza Dairesi'nin, Ergenekon Davası'da yerel mahkemenin kararını bozması gündemde en çok konuşulan konu.

Peki Türkiye'yi sarsan bu dava nerede başlamıştı? İşte son yılların bu en tartışmalı davasının başladığı yerin son hali...

2007'DE BAŞLADI

12 Haziran 2007'de Ümraniye'de bir gecekonduda 27 adet el bombasının bulunmasıyla başladı. Ergenekon dalgaları adıyla anılan operasyonlarda iş, siyaset, spor , sanat, hukuk ve medya dünyasından isimler, asker, polis, işadamı, yazar, akademisyen ve sendikacı gözaltına alındı. İlk duruşması 20 Ekim 2008 tarihinde yapıldı.

Ergenekon Davası'ıyla 23 iddianame birleşti, davada 31'i gizli tanık olmak üzere 160 tanığın beyanı alındı. Davada 600 duruşma yapıldı.

TEZGAH BOZULDU

Dün ise Ergenekon davasında Yargıtay’dan tarihi bir karar geldi. Eski Genelkurmay Başkanı Başbuğ dahil 275 sanığın yargılanmasına ve hapse girmesine yol açan ‘Ergenekon terör örgütü’nün olmadığı vurgulandı. Yargılamayı yapan 13. Ağır Ceza’nın bu davayı kabulü için ‘isabetsiz’ denildi. Davadaki yasadışı deliler ve dinlemeler gibi usulsüzlükler madde madde sıralandı.

ORASI ARTIK BİR KEBAPÇI

Türkiye'ye sarsan bu süreç 9 yıl sonra noktalanmış oldu. Bu önemli olayın başladığı yer olan Ümraniye'deki o gecekondu ise bugün çok farklı bir işlev görüyor.


yargıtay, ergenekon, ümraniye, gecekondu, kebapçı
ÖNCEKİ Akşener'e bu kez Dev-Sol suçlaması SONRAKİ Arınç : Pardon filan demiyorum