• USD  32,18
  • EURO  35,13
  • BORSA  10.158,63
  • ALTIN  2.475,99
SON DAKİKA

Ermeni raporu Avrupa'ya aynen iade

Ermeni raporu Avrupa'ya aynen iade

14 Nisan 2016 18:10

AB Bakanı Volkan Bozkır, Ermeni iddialarının Türkiye tarafından tanınması istenen rapora tepki gösterdi. Bozkır, "Bu nedenle, bu raporu da yok hükmünde sayacağız. Raporu, daimi temsilcimiz AP'ye iade edecek" dedi.


Avrupa Birliği Bakanı Volkan Bozkır, Avrupa Parlamentosu'nda (AP) bugün kabul edilen Türkiye Raporu'nda Ermeni Soykırımı iddialarına ilişkin referansın giderilemediğini belirterek, bu nedenle raporun "yok hükmünde" olduğunu, geçersiz sayılacağını ve AP'ye iade edileceğini söyledi.

Viyana temasları sırasında Avrupa Parlamentosu'nda bugün oylanarak kabul edilen Türkiye Raporu'yla ilgili soruları yanıtlayan Bozkır, "Geçtiğimiz yıl 1915 Olayları'na sözde soykırım referansı yapıldığı takdirde raporu iade edeceğimizi söylemiştik. Maalesef bu şekilde sonuçlandı.Geçtiğimiz yıl raporu yok hükmünde sayarak iade ettik. Bu yıl da maalesef aynı referans AP'nin Türkiye raporunda yer alıyor" dedi ve sözlerini şöyle sürdürdü:

"Bütün çabalarımıza, bütün ikazlarımıza rağmen bu referansın giderilmesi mümkün olmadı. O nedenle bu raporu da yok hük münde ve geçersiz sayacağız ve daimi temsilcimiz Avrupa Parlamentosu'na iade edecek."

Türkiye'nin tarihinde gizleyeceği herhangi bir şey olmadığını belirten Bozkır, 1915 Olayları ile ilgili kararı siyasetçilerin değil tarihçilerin vermesi gerektiğini debelirtti.


ermeni, ab, Soykırım, volkan bozkır, iade
ÖNCEKİ AKP, MHP, CHP dokunulmazlıkta anlaştı SONRAKİ Işid sığınmacı kamplarına saldırdı 2 ölü