• USD  32,44
  • EURO  34,73
  • BORSA  9.915,62
  • ALTIN  2.434,91
SON DAKİKA

Esad'ın geleceği Viyana'da konuşulacak

Esad'ın geleceği Viyana'da konuşulacak

23 Ekim 2015 10:30

Rusya, ABD, Suudi Arabistan ve Türkiye Dışişleri Bakanları bugün Avusturya'nın başkenti Viyana'da bir araya gelerek Suriye'deki son durumu değerlendirecek. Toplantı Rusya'nın çağrısı üzerine yapılıyor.


Türkiye, ABD ve Suudi Arabistan'la birlikte Suriyeli muhaliflere destek veriyor. Üç ülke de Rusya'nın Suriye'deki askeri müdahalesini eleştirmişlerdi.

Rusya ise 30 Eylül'de Suriye'de hava saldırılarına başlamış ve Salı günü Suriye Devlet Başkanı Beşar Esad'ı Moskova'da ağırlamıştı.

Esad rejiminin bir diğer önemli müttefiki İran, Suudi Arabistan'ın muhalefeti yüzünden Viyana'daki toplantıya davet edilmedi.

Dışişleri Bakanı Feridun Sinirlioğlu toplantı öncesi dün Viyana'ya gitti ve Avusturya Cumhurbaşkanı Heinz Fischer tarafından kabul edildi. Sinirlioğlu görüşme sonrası herhangi bir açıklama yapmadı.

Reuters haber ajansının Türk yetkililere dayandırdığı bir haberde, Ankara'nın Beşar Esad'ın Suriye'deki siyasi geçiş döneminde 6 ay süreyle rol oynamasını kabul ettiğini yazmıştı.

Kritik konu Esad'ın geleceği
Viyana'daki toplantıda tartışılacak konuların başında, Suriye'deki savaşa son verebilecek bir siyasi geçiş sürecinde Beşar Esad'ın nasıl bir rol oynayabileceği geliyor.

Rusya Devlet Başkanı Vladimir Putin, toplantı öncesi dün Soçi'de yaptığı açıklamada, Suriye'de İslamcı militanlara karşı ortak bir cephe oluşturulması gerektiğini söyledi.


rusya, suriye, abd, beşar esad, esad'ın kaderi, viyana
ÖNCEKİ Cumhurbaşkanı Erdoğan, Fidan ile görüştü SONRAKİ Fransa'da trafik faciası: En az 42 ölü