• USD  32,34
  • EURO  34,81
  • BORSA  10.276,88
  • ALTIN  2.393,53
SON DAKİKA

Esrarengiz geminin sırrı çözüldü

Esrarengiz geminin sırrı çözüldü

16 Nisan 2017 10:30

Yüzen devin Ulaştırma Bakanlığı tarafından kiralandığı ve Marmaray’a ‘yetmeyen’ elektrik için görev yapacağı öğrenildi.


Karadeniz Holding’in Ortadoğu ülkeleri başta olmak üzere, Kuzeydoğu Afrika ve Güney Asya ülkelerine enerji satmak için başlattığı projesi kapsamında görev yapan 9 jeneratör gemisinden (powership) birisi olan Doğan Bey,  geçtiğimiz günlerde Marmara Denizi'ne giriş yaptı. Gemi trafik haritasına göre; bir süre önce Tuzla'da bulunan gemi önceki gün de Yenikapı açıklarına demirledi.

126.4 Megawatt'lık Doğan Bey'in Yenikapı'da demirlemesi ise akıllara “Referandum için sabotaj ihbarı mı var? Geminin orada bulunması Enerji Bakanlığının 16 Nisan gecesi için bir önlemi mi?” sorusunu getirmişti. Geminin niçin orada bulunduğu ise Ulaştırma Bakanlığının açıklaması ile ortaya çıktı.

Elektrik enerjisini Eminönü Bölgesi’ndeki şehir santralinden alan Marmaray’ın, şehir elektrik şebekesinde kesintilerine neden olmasından dolayı geminin bölgeye konuşlandırıldığı ortaya çıktı.

Bakanlığın talimatı ile geminin görevlendirildiği ve artık Marmaray'ın neden olduğu Eminönü'ndeki ‘elektrik kesintilerine' çare olmasının planlandığı  öğrenildi. Geminin teknik olarak doğrudan Marmaray'a aktarma yapamadığı için enerjinin Eminönü şebekesine aktarılmasının öngörüldüğü de vurgulandı.


marmaray, gemi, ulaştırma bakanlığı, aktarma, öngörü
ÖNCEKİ Tarkan oyunu kullandı hayırlısı olsun dedi SONRAKİ İşte referandumda ilk sonuçlar