• USD  32,44
  • EURO  34,74
  • BORSA  9.915,62
  • ALTIN  2.438,67
SON DAKİKA

Evde rakı yapana çok acı haber

Evde rakı yapana çok acı haber

31 Aralık 2017 10:46

Hükümetin çıkardığı yeni düzenlemeye göre, evde rakı yapımında kullanılan etil alkol, bundan böyle içerisine dünyadaki en acı kimyasal olarak bilinen ‘denatonyum benzoat’ katılarak satılabilecek.


İktidara geldiği günden bu yana alkole en ağır vergileri bindiren hükümet, şimdi de vatandaşın evinde yaptığı ucuz rakıya ağır darbe indirdi. Hükümetin çıkardığı yeni düzenlemeye göre, evde rakı yapımında kullanılan etil alkol, bundan böyle içerisine dünyadaki en acı kimyasal olarak bilinen ‘denatonyum benzoat' katılarak satılabilecek. Fare zehrinde de kullanılan bu madde ağızda çok acı bir tat bırakıyor ve acısı saatlerce sürüyor. Bu aşırı acı kimyasal, insanları kötü alışkanlıklardan ya da zararlı maddelerden korumak için yaygın olarak kullanılıyor.

3 AYLIK FIRSAT
Tarım Bakanlığı, Etil Alkol ve Metanolün Üretimi ile İç ve Dış Ticaretine İlişkin Usul ve Esaslar Hakkında Yönetmeliğin 20'nci maddesinde kritik bir değişikliğe gitti. Resmi Gazete'de yayımlanarak yürürlüğe giren düzenlemeye göre, etil alkol bundan böyle içerisine denatonyum benzoat maddesi katılarak satılacak ve ambalajların üzerine “Gıda amaçlı kullanılması uygun değildir” ifadesi yazılacak. Etil alkole katılacak denatonyum benzoatın miktarı ise her 100 litresine 1,2 gram olarak belirlendi. Bu acı madde katıldıktan sonra etil alkol yine 70 cl ve 1 litrelik cam ambalajlarda satışa sunulacak. Piyasada halen satışı devam eden acısız etil alkollerin satışına ise 31 Mart 2018 tarihine kadar izin verilecek. Bu tarihten sonra acısız etil alkoller piyasadan toplanacak.


alkol, piyasa, satış, rakı, mart, acı, etil
ÖNCEKİ Milli Piyango çekilişi saat kaçta başlayacak? SONRAKİ Murat Dalkılıç Hande'ye aşkını ilan etti