• USD  32,43
  • EURO  34,80
  • BORSA  10.082,77
  • ALTIN  2.433,14
SON DAKİKA

Evden çıkmadı, markete drone yolladı

Evden çıkmadı, markete drone yolladı

23 Mart 2020 13:20

Antalya'da yaşayan bir vatandaş, hobi amaçlı çekim yaptığı drone'u ile marketten alışveriş yaptı.


Dünyada ve Türkiye'de koronavirüse karşı alınan tedbirlerle birlikte vatandaşlar da hem kendilerini korumak hem de hayatlarını kolaylaştırmak için yeni fikirler üretiyor. Serik ilçesine bağlı Akçaalan Mahallesi'nde yaşayan Hasan Kurt isminde bir vatandaş, kendisini ve ailesini virüsten korumak için dışarı çıkmadan alışverişini drone ile yapıyor.

'MARKETTEN DRONE İLE TAŞIYAYIM DEDİM'

İHA'da yer alan habere göre, 'Evde kal' çağrısına destek olmak ve olumsuz bir durumla karşılaşmamak için böyle bir fikir ortaya koyduğunu belirten Hasan Kurt, "Ben bunu hobi amaçlı kullanıyorum. Drone'u daha çok görüntü çekme amaçlı ama malum bugünlerde koronavirüsden dolayı devletimizin dışarı çıkmayın önerisinden sonra dedim ki bunu sadece görüntü amaçlı kullanmayayım aynı zamanda alışveriş yaparken de markete göndereyim. Marketten de alacağım malzemeleri drone'la taşıyayım diye böyle bir fikir oluştu" dedi.

 


market, Drone, salgın, koronavirüs
ÖNCEKİ İspanyol polisinden örnek davranış: Halka moral vermek için şarkı söyleyip, dans ettiler SONRAKİ CHP'den 13 maddelik korona çağrısı!