• USD  32,20
  • EURO  34,76
  • BORSA  10.203,82
  • ALTIN  2.426,29
SON DAKİKA

Faciada ölü sayısı giderek artıyor

Faciada ölü sayısı giderek artıyor

21 Ağustos 2016 11:09

Gaziantep’te dün gece sokak arasında düzenlenen düğüne canlı bomba saldırısı gerçekleştirildi. Gaziantep Valiliği saldırıda 50 kişinin hayatını kaybettiğini açıkladı


Gaziantep kent merkezinde, dün akşam sokak arasında yapılan düğüne canlı bomba saldırısı gerçekleştirildi. Alınan bilgilere göre, Gaziantep’in merkez Şahinbey ilçesi Akdere Mahallesi’ndeki bir sokakta organize edilen düğüne, kimliği belirlenemeyen kişi veya kişilerce canlı bomba saldırısı düzenlendi. Siirt’in Pervari İlçesi’nden göç eden iki ailenin gençlerinin, sokakta yapılan kına gecesinde, canlı bomba terörist, davetli gibi kalabalığın arasına karıştı. Terörist, üzerindeki bombayı infilak ettirdi. Gaziantep Valiliği, patlamada hayatını kaybedenlerin sayısını 50 olarak açıkladı.


2 KIŞI KAÇTI İDDIASI

Görgü tanıkları, canlı bomba nın olay yerine 25 yaşlarında iki kişi ile geldiğini, patlamanın ardından olay yerinden kaçtıklarını iddia etti. Polis ekipleri kaçtığı iddia edilen 2 şüphelinin yakalanması için çalışma başlattı.

Ak Parti Gaziantep Milletvekili Şamil Tayyar “İlk gelen bilgiler IŞİD’in yaptığı yönünde” açıklamasında bulundu. Gaziantep Büyükşehir Belediye Başkanı Fatma Şahin de Twitter’dan yaptığı açıklamada “Kime hizmet ettiği belirsiz teröristler Gaziantep’te tam 4 yıl önce 10 hemşehrimizin şehit edildiği saldırının yıldönümünde saldırdı” ifadelerini kullandı.

VALİ YERLİKAYA'DAN AÇIKLAMA

Gaziantep Valisi Ali Yerlikaya, "Şahinbey ilçemiz Beybahçe Mahallesi'nde yapılan bir düğüne, menfur bir bombalı terör saldırısı gerçekleştirilmiştir. Bu saldırıda şu an itibariyle 30 vatandaşımızın hayatını kaybettiği, 94 vatandaşımızın da yaralandığı anlaşılmıştır" dedi.

Yerlikaya, yaptığı yazılı açıklamada, kenteki terör saldırısında hayatını kaybedenlerin sayısının 30'a yükseldiğini, 94 kişinin de yaralı olduğunu bildirdi.Ülkenin ve aziz milletin bölünmez bütünlüğüne yönelik bu hain saldırı ve saldırıyı düzenleyenleri nefretle lanetle kınadıklarını belirten Yerlikaya, şunları kaydetti:"Şahinbey ilçemiz Beybahçe Mahallesi'nde yapılan bir düğüne, menfur bir bombalı terör saldırısı gerçekleştirilmiştir. Bu saldırıda şu an itibariyle 30 vatandaşımızın hayatını kaybettiği, 94 vatandaşımızın da yaralandığı anlaşılmıştır. Ülkemizin ve aziz milletimizin bölünmez bütünlüğüne yönelik bu hain saldırı ve saldırıyı düzenleyenleri nefretle lanetliyoruz. Yıkıcı ve bölücü mihraklar, bu ve benzeri saldırılarla Türkiye Cumhuriyeti ve aziz milletimiz üzerindeki kirli emellerine asla ulaşamayacaklardır. Bu hain saldırıyı gerçekleştirenler yüce Türk adaleti önünde hesap vereceklerdir. Saldırıda hayatını kaybeden vatandaşlarımıza Yüce Allah'tan rahmet, kederli ailelerine başsağlığı, yaralı vatandaşlarımıza acil şifalar diliyorum. Aziz milletimizin ve Gazi şehrimizin başı sağ olsun."

BAŞBAKAN’DAN TALIMAT

Öte yandan Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan İçişleri Bakanı Efkan Ala ile bir telefon görüşmesi yaparak saldırıyla ilgili bilgi aldı. Başbakan Binali Yıldırım da saldırının ardından İçişleri Bakanı Efkan Ala ve Gaziantep Valisi Ali Yerlikaya’dan kapsamlı bilgi aldı. Yıldırım, Başbakan Yardımcısı Mehmet Şimşek, Ak Parti Genel Sekreteri Abdülhamit Gül ve il milletvekillerinin Gaziantep’e gitmesi talimatını verdi.

KARKAMIŞ’A 9 HAVAN DÜŞTÜ

Gaziantep’in Karkamış ilçesinde Suriye’den ateşlendiği değerlendirilen 9 havan mermisi, sınırın sıfır noktasındaki boş arazilere isabet etti. Ölen ya da yaralananın olmadığı olayın ardından Suriye’nin Cerablus bölgesindeki IŞİD hedeflerine 65 top atışı yapıldı.


suriye, gaziantep, düğün, binali yıldırım, şahinbey
ÖNCEKİ Düğündeki dehşeti anlattılar SONRAKİ Öz babası dehşeti yaşattı