• USD  32,44
  • EURO  34,74
  • BORSA  9.915,62
  • ALTIN  2.438,67
SON DAKİKA

Faruk Bildirici o kavgayı yorumladı: Adam kazandı olayı gibi

Faruk Bildirici o kavgayı yorumladı: Adam kazandı olayı gibi

21 Ekim 2020 17:32

Araştırmacı Adil Gür’ün ile Habertürk yazarı Kemal Öztürk'ün kavgası tartışılmaya devam ediyor.Medya ombudsmanı Faruk Bildirici bu olayı yorumlarken İsmail Küçükkaya'nın Muharrem İnce tarafından gönderilen adam kazandı mesajını okumasına benzediğini söyledi


Araştırmacı Adil Gür ile Gazeteci Kemal Öztürk arasındaki KKTC seçimleri polemiği sürüyor.

Adil Gür, Kemal Öztürk'ü mahkemeye verdiğini söylerken Kemal Öztürk ise seçim sonuçlanana kadar yazısına itirazda bulunulmadığını belirtti. Medya ombudsmanı Faruk Bildirici bu olayı Cumhurbaşkanlığı seçimlerinde Muharrem İnce'nin FOX sunucusu İsmail Küçükkaya'ya gönderdiği 'adam kazandı' mesajı tartışmasına benzetti. Bildirici,Türkiye Gündemi'ne şunları söyledi:

''Aslında Kemal Öztürk’ün gazeteci olduğu belli. Aralarındaki ilişki dostluk ilişkisi mi değil mi ona bakmalı. Eğer dostane bir konuşma ise elbette sormalıydı yazıp yazamayacağını. Ama gazeteci-kaynak ilişkisi ise sormasına gerek yok.

Sanırım Kemal Öztürk bir de yayınlandıktan sonra Adil Gür’ün seçim akşamına kadar itiraz etmediğini savunuyor. Hangisinin doğru söylediğine karar vermek zor. Muharrem İnce’nin İsmail Kücükkaya’ya “adam kazandı” mesajı da aynı gerekçelerle tartışılmıştı

KÜÇÜKKAYA'NIN GAZETECİ OLARAK SORDUĞU BELLİYDİ

Muharrem İnce ve İsmail Küçükkaya olayında ikisi arasında bir gazetecilik ilişkisi olduğu, Küçükkaya'nın bir gazeteci olarak sorduğu belliydi. O nedenle yazmasında o zaman  da bir sorun görmemiştim, şimdi de görmüyorum. Ama burada iki tarafın söyledikleri birbiriyle çelişiyor ve söylediklerinin kanıtı da yok ortada.

NE OLMUŞTU?

A&G Araştırma Şirketi Genel Müdürü Adil Gür’ün söylemediğini kaydettiği “Eğer Kıbrıs’taki seçimleri Türkiye’nin desteklediği Ersin Tatar kazansın, ben bu mesleği bırakacağım. Bir daha da bu konuda ekranlara çıkmayacağım. Kaybedecek hem de büyük bir fark yiyerek kaybedecek” ifadeleri tartışılmaya devam ediyor.

Gür’ün bu sözleri Habertürk’te Kemal Öztürk’ün köşe yazısında yer aldı. Gür 18 Ekim’deki seçimlerin ardından açıklama yaparak, bu ifadelerin kendisine ait olmadığını söyledi ve sosyal medyada linçe uğradığını bildirdi.

Öztürk ise yazının 16 Ekim tarihinde yayımlandığını hatırlatarak Gür’e tepki gösterdi. 

İki isim Veyis Ateş’in moderatörlüğünde canlı yayında Çarşamba akşamı karşı karşıya geldi. Gür, sözlerin kendisine ait olmadığını tekrarlarken, “Zannediyorlar ki araştırma şirketini, araştırmayı bırakmaktan korkuyorum. Ya arkadaş 50 bin tane işim var.

Bu ülkede araştırmacı olmaktan yoruldum zaten. Yazdığın doğru mu değil mi söyle ya ekranda. Böyle yere bakan, yumuşak korkanlardan korkacaksın. Ben değneğimi elime aldım. Susacak değilim.” dedi.

Gür ayrıca KKTC’de cumhurbaşkanı seçilen Ersin Tatar’ın kendisini aradığını ve “Senin böyle bir şey diyeceğini düşünmüyorum” dediğini aktardı. 

Öztürk ise Gür ile yaşadığını ifade ettiği konuşmanın detaylarını anlattı. 

Öztürk, “Siz bana bu cümleleri sarf ettiniz mi, etmediniz mi? Namusum, şerefim ve 3 çocuğum üzerine yemin ederim ki sen bana bunları ifade ettin” diyen Öztürk, “Etmedim” yanıtını aldı. 


adil gür, ismail küçükkaya, faruk bildirici, kemal öztürk
ÖNCEKİ Özdağ için flaş iddia: Gözü MHP liderliğinde SONRAKİ Nafaka, yeniden AKP'nin gündeminde...