• USD  32,21
  • EURO  34,86
  • BORSA  10.218,58
  • ALTIN  2.444,47
SON DAKİKA

FBI Hakan'ları mı karıştırdı ?

FBI Hakan'ları mı karıştırdı ?

16 Aralık 2017 09:30

ABD’de görülen davada yargılanan Mehmet Hakan Atilla dün tanık olarak ifade verdi. Hakkındaki iddiaları reddeden Atilla, FBI'ın kendisini Halkbank'ın eski yöneticilerinden Hakan Aydoğdu ile karıştırdığını savundu.


Eski Halkbank Genel Müdür Yardımcısı Mehmet Hakan Atilla'nın ABD'nin İran'a uyguladığı yaptırımları delme, kara para aklama ve bankacılık sahteciliği suçlamaları ile tutuklu olarak yargılandığı davaya dün de devam edildi. New York'ta görülen davada, Hakan Atilla dün kendi isteğiyle tanık olarak ifade verdi.


Avukatı Cathy Fleming'in kendisine yönelttiği soruları yanıtlayan Hakan Atilla, hakkındaki iddiaların yalan olduğunu belirterek, yaptırımları delme konusunda Reza Zarrab ile hiçbir zaman işbirliği yapmadığını söyledi.

Atilla, ifadesinde FBI ve savcılık ile işbirliğine giderek kendisine karşı tanıklık eden Reza Zarrab'ın iddialarına yanıt verdi. Atilla, Zarrab'ın "Süleyman Aslan yanımda Hakan'ı aradı, işleri halletmesi için” ifadelerini içeren ses kayıtlarındaki Hakan'ın kendisi değil, Hakan Aydoğdu olduğunu savundu. O konuşma gerçekleştiği esnada ailesiyle Barcelona'ya gitmek üzere uçakta olduğunu belirten Atilla, uçakta herhangi bir telefon görüşmesi yapmasının mümkün olmadığını dile getirdi.


reza zarrab, halkbank, FBI, hakan atilla, caty fleming, hakan aydoğdu
ÖNCEKİ Erdoğan'dan CHP'ye Ataşehir resti: Daha çok şeyler gelecek SONRAKİ Sosyeteyi şok eden dayak davası