• USD  32,54
  • EURO  34,95
  • BORSA  9.871,79
  • ALTIN  2.458,21
SON DAKİKA

FBTV'yi evime yakın diye seçtim

FBTV'yi evime yakın diye seçtim

11 Temmuz 2015 10:25

NTV'nin başarılı sunucusu Dilara Gönder, bugünlerde Lingo ve Yeter ki İste adlı iki programla birden ekranlarda. Karizmatik sunucu Türkiye'de kadın olmak, güzellik baskısı ve gelecek planları üzerine Vatan'dan Eylem Kaftan'a içini döktü.


Haberin Galerisi İçin Tıklayın

Yeni yarışma programın Lingo'yu konuşalım önce.


Lingo aslında Hollanda'da 25 yıldır yayınlanan bir yarışma programı. Eskiden yanyana sayılar yazardık, yanlışsa çizgi, doğruysa nokta koyardık. Senin yazdığın sayıyı bulmaya çalışırdım. Onun kelime versiyonu Lingo. Ben bir kelime buluyorum, sen o kelimeyi tahmin etmeye çalışıyorsun, harfler çıktıkça puan alıyorsun, kelimeyi bilince lingo yapmaya çalışıyorsun. Tombaladaki çinko gibi.
Engellilerle ilgili 'Yeter ki iste' programın var aynı zamanda...

'Yeter ki İste' ötekileştirmeyi ortadan kaldırmak üzerine bir program. Yıllardır yapmak istiyordum ben bunu. Türk televizyonlarında genellikle engellilerle ilgili yapılan işler ne yazık ki ajitasyon üzerine. Ben de bu ötekileştirmenin karşısında durduğum için başarı hikayelerini konuk alıyorum. Hepimiz bir bütünüz, birin parçalarıyız, bunu anlatmaya çalıştığımız bir program. 
Türkiye'de engelliler hala sokağa çıkmakta zorlanıyorlar...

Şehir planlaması ve altyapısı ülkemizde çok eksik. Ancak Türkiye'de engelliler sadece şehir planlamasından değil bazı bilgisiz ailelerin eve kapatmasından dolayı da çıkamıyorlar sokağa. Utanma gibi ailelerin cahilce duygularından dolayı 40 yıl evden çıkmayanlar oluyor. Tv her ne kadar eğlence aracı da olsa yeter ki iste'de farkındalık yaratmaya çalışıyoruz. Hepimizde birbirimizin parçası var. 
Fark yaratan, başarılı programlara imza atıyorsun. Hep tuttuğunu koparan biri misin?

Zoru severim. Hiç bir şeyi de hayatımda kolay elde etmedim. Televizyonculuk geçmişimde hep bir tırmalama durumum vardır. İçerik benim için görüntümden daha önemli. Spor spikerliğinde de böyleydi. FB TV'den Ligtv'ye Formula 1e kadar. Sonrasında ayağım kırıldı yarışma programında. O süreçte kendimle çok başbaşa kaldım. Ama herşeyde bir hayır vardır. O dönemde maç seyretmediğimi farkettim. İlgimin azaldığı yerde verimli olamam. Öyle istifa etmeye karar verdim.
Zor İşler'de en zor işin ne oldu?

Tank atışında hüngür hüngür ağladım. Döküm demirde  kazanda ölen olmuş mesela. Foseptiğe girdik, bir kaç hafta sonra işçiler zehirlenmiş.        Benim yaptığım iş ne ki? İşçiler ne tehlikelere giriyorlar! 
İş güvenliği açısından bir farkındalık getirdi mi bu program?

Umarım öyledir. İş güvenliği yeteri kadar işverenler tarafından sağlandığı takdirde işçilerin aldığı riskler azalır.
İşte rezil olma endişem yok!

Sportif bir geçmişin mi var, neden sporla başladın?

Lisede lisanslı atlettim ve de masa tenisi oynuyordum. Ancak spor geçmişimden dolayı değil, evime yakın olduğu için FBTV'yi tercih ettim. Spor tesadüfen girdi hayatıma.  


haber, haberler, dilara gönder
ÖNCEKİ Van Persie için flaş açıklama SONRAKİ İhsanoğlu, Bahçeli'yi kızdırdı