• USD  32,37
  • EURO  34,73
  • BORSA  10.208,65
  • ALTIN  2.398,21
SON DAKİKA

Federasyon Başkanından şehit ayırımcılığı iddiası

Federasyon Başkanından şehit ayırımcılığı iddiası

04 Temmuz 2017 11:14

Şehit Aileleri Federasyonu Başkanı Hamit Köse, “Fidan gibi gençlerimiz devleti ve bayrağı için terörle mücadele sırasında şehitoldu ve olmaya devam ediyor. Ancak ayrımcılık yapılmasını doğru bulmuyoruz" dedi.



Bu durum bizi yaralıyor. Bundan dolayı şehit ve gazi yakınlarından çok fazla şikâyet alıyoruz. Devleti yönetenlerin dilinde sürekli 15 Temmuz Demokrasi şehitleri var. O zaman sormak lazım Doğu ve Güneydoğu’da terörle mücadele sırasında vatan ve bayrak için şehit olanlar, şehit değil mi?” diye sordu.

Şehit aileleri arasında, özlük haklarından kamu kurumlarında ki işlem önceliğine kadar birçok alanda farklı uygulamalar olduğunu bildiren Köse, şunları dile getirdi: “Kamu kurumlarına giden şehit ailelerine öncelikle sorulan soru; “15 Temmuz şehidi mi?” oluyor. Sizlerin aracılığı ile soruyorum.

Herkes elini vicdanına koysun bir kez düşünsün. Fidan gibi çocuklarımız bu bayrak için vatan için şehit olmadılar mı? ‘Aile Bakanlığı’na gidiyorsunuz 15 Temmuz şehitleri mi?’ diye soruyorlar. Cuma Namazına gidiyorsunuz hutbede 15 Temmuz şehitleri anılıyor. Bu ayrım nedeniyle şehit aileleri rahatsız.”


şehit, 15 temmuz, gazi, hamit köse, ayırımcı, gazidemokrasi
ÖNCEKİ 4 işadamına PKK'ya destekten tutuklama SONRAKİ Asker zehirlenmelerinde önemli gelişme